Aki Kangasharjun teos Talouden ilmestyskirja on painava puheenvuoro talouden suunnanmuutoksen välttämättömyydestä

Onko Suomen suuntana tulla talouden ulkomuseoksi? Tulevaisuutemme näyttää Pohjolan surkeimmalta ja talouspolitiikkamme on epäonnistunut, mutta suunta voidaan vielä muuttaa. Luovutko mieluummin hyvinvointivaltiosta vai kääritäänkö hihat, kysyy Aki Kangasharju kirjassaan.

Mitkä ovat velkaantumisen ja nollakasvun syyt, entä mihin kaikkeen väestön vanheneminen vaikuttaa? Mitä koroille tapahtuu seuraavaksi? Ja onko maahanmuutosta oikeasti Suomelle hyötyä?

Aki Kangasharjun Talouden ilmestyskirja – Velka, inflaatio, nollakasvu ja politiikan umpikuja -kirja kertoo, miksi poliitikkojen flirtti modernin rahateorian kanssa on pelottavaa. Lukijalle selviää myös, kuinka nopeampi talouskasvu mahdollistaa vihreän siirtymän ja miksi verotusta ei enempää kannata kiristää.

Yleistajuinen teos on tarkoitettu kaikille Suomen taloudesta ja tulevaisuudesta kiinnostuneille.

Aki Kangasharju on taloustieteen tohtori ja dosentti. Hän toimii Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan toimitusjohtajana, ja aiemmin hän on työskennellyt mm. Nordean pääekonomistina ja VATT:n ylijohtajana.

Aki Kangasharju: Talouden ilmestyskirja – Velka, inflaatio, nollakasvu ja politiikan umpikuja (Docendo 2023), sidottu, 298 sivua.

Talouden ilmestyskirja julkaistaan 29.9.2023

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy