Alakouluikäisten fantasiaromaani kutsuu hehkunmunien hiipuvan valon jäljille

Voiko pahan päihittää ja muuttaa lopulta hyväksi? Rasaliina Jänön taianomainen romaani Hehkumaa kertoo siitä, kuinka pienestä alkava kiusa saattaa kasvaa valtavaksi vyöryksi, jolla on kohtalokkaat seuraukset.

Neljäsluokkalainen Valpuri lähtee äitinsä ja ystäviensä Nellin ja Lumin kanssa lomalle. Reetta-äiti ja tytöt köröttelevät syrjäiselle mökille, jossa ei ole sähköä eikä varsinkaan nettiyhteyttä! Haaveet rentouttavasta löhöilystä murskautuvat, kun salaperäinen Tähtivalo ilmestyy tytöille ja kaipaa kipeästi apua. Mökki sijaitsee Hehkumaan mailla – ja sen kansa on hädässä, sillä joku varastaa heille elintärkeitä hehkunmunia. Alkaa kilpajuoksu aikaa vastaan: löytääkö Valpuri ystävineen hehkunmunat ennen kuin on liian myöhäistä?

Samaan aikaan kuusen oksalla tapahtumia seuraa varis, jolla on suurempi osuus tarinaan kuin osaisi arvata. Kun tytöille selviää, kuka hehkunmunia varastaa, he ovat hankalan päätöksen edessä. Miten kohdella varasta, jota maailma on kolhinut julmalla tavalla?

Hehkumaa paneutuu koulukiusaamisen aiheuttamiin haavoihin lempeästi. Lapsille suunnattu romaani käsittelee anteeksiantoa, virheistä oppimista ja ystävien kullanarvoista tukea, ja se sopii erinomaisesti lukijoille, jotka rakastavat fantasiaa ja rinnakkaistodellisuuksia. Kirjassa on Rasaliina Jänön tekemä hurmaava mustavalkokuvitus.

Hehkumaa jatkaa Viereismaailmojen seikkailut -sarjaa, jonka ensimmäisessä osassa Taikakellossa seikkailtiin kissojen hallitsemassa Naumaassa.

”Hehkumaa on ollut aina olemassa. Me olemme täällä ja kuitenkin muualla. – Joskus täytyy vain uskoa näkemäänsä.”

Kustannus-Mäkelä Oy

Hehkumaa

ISBN: 978-952-341-901-8
Julkaisuaika: 10/2023
Kansi: Tanja Mitchell
Ikäsuositus: 8–11
L 84.2 / 200 s. / 15,5 × 21,5 cm / sid.
Ovh: 27,-

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy