Hiljaa lipuvat varjot – Meri-Lapista ja melankoliasta huumorilla höystettynä

Kansi: Satu Enstedt

Keminmaalaislähtöisen, nykyään Oulussa asuvan kirjailija Anni-Sofia Kauppilan toinen romaani maalaa lukijan eteen Meri-Lapin maisemat ja ihmiset iloineen ja suruineen.

Anni-Sofia Kauppilan romaani Hiljaa lipuvat varjot on julkaistu Aviadorin kustantamana.

”Ehdoton välttämättömyys pysyä liikkeessä – se yhdistää minua ja Lauta, mutta suru on kuin kasa espanjansiruetanoita. Suru on tappajaetana, joka etsii eläviä syötäväkseen ja laajentaa elintilaansa keinoja kaihtamatta.”

Veitsiluodon tehtaalla sammuvat viimeisetkin valot. Samaan aikaan Toivo tekee välitilinpäätöstä elämästään. Kohtaaminen Laun kanssa kirkastaa hänen ajatuksiaan tulevaisuudesta. Paljastuu, että naisen suvulla on osansa tehtaan värikkäässä historiassa, jonka jotkut paikkakunnalla vieläkin muistavat. Pääseekö yksilö koskaan eroon demoneistaan? Uskovatko ihmiset vain menestystarinoihin? Ystävystymisestä syntyy vuoropuhelu, joka pohtii kyseisiä teemoja. Dialogi muodostaa päähenkilöiden kemioiden näyttämön, ja varjot ovat läsnä kohtaamisista kauneimmissakin. Pohjavireeltään melankolisen kerronnan sävyjä rikastaa tekijälleen ominainen huumori.

Anni-Sofia Kauppila (s. 1986) on valmistunut filosofian maisteriksi Oulun yliopistosta. Kirjallisuutta pääaineenaan opiskellut Kauppila inspiroituu yhteiskunnan ristiriidoista ja sukupolvien välisistä siteistä. Eniten häntä kiinnostavat tarinat, jotka päätyvät uniin asti.

KAUPPILA, ANNI-SOFIA : Hiljaa lipuvat varjot
195 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523811638
Ilmestymisaika: Elokuu 2023

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy