Isä joka katosi – konkarikirjailijan uusin teos pohtii isäsuhdetta ja anteeksiantoa

Kansi: Saara Hankama

Jukka Pakkasen kahdeksastoista romaani tutkii sodanjälkeisen sukupolven isäkapinaa: miten käsitellä menneisyyttä ja elämän kipupisteitä ja samalla osoittaa rakkautta lähimpiään ja juuriaan kohtaan?

Jukka Pakkasen romaani Isä joka katosi on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Johan Aro työskentelee lehtikuvaajana, hänen isänsä Viktor Aro on kirkonmies. Kun isä kuolee, Johan käy läpi suhdettaan isäänsä: yhteisiä muistoja lapsuuden urheilukentiltä Helsingistä, olympiakesää ja kesiä Saimaalla. Erityisen merkittävä ja kipeä on muisto Italiasta, Monzasta, jossa isä saa pankissa liian suuren summan liiroja ja lähtee palauttamaan sitä – palaamatta ennen kuin paljon myöhemmin.

Isän kuolema merkitsee Johanille käännekohtaa elämässä. Nuorena hän oli kapinoinut konservatiivista isäänsä vastaan osallistumalla 1960-luvun lopun opiskelijaliikehdintään. Yhteys isään katkesi tuolloin, mutta nyt Johan lähtee etsimään isänsä jälkiä ja muistojaan Monzasta.

Jukka Pakkasen romaani Isä joka katosi pohtii isäsuhdetta ja kokonaisen sodanjälkeisen sukupolven isäkapinaa. Siinä on kyse myös rakkaudesta ja anteeksiannosta: rakkaudesta omiin juuriin ja läheisiin ihmisiin sekä elämän kipupisteiden ja anteeksiannon merkityksestä menneisyyden käsittelyssä.

PAKKANEN, JUKKA : Isä joka katosi
120 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523812024
Ilmestymisaika: Elokuu 2023

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy