Kirja on edelleen joulun lahjahitti – Helsingin kirjastot tarjoavat apua lahjakirjojen valintaan

Joulutempauksessa on mukana 18 kirjastoa ympäri Helsinkiä.

Kirjastot ympäri Helsinkiä järjestävät hyvän mielen joulutempauksen 11.–23.12. Kirjastojen henkilökunta on käärinyt suosittelemiaan kirjoja valmiisiin lahjapaketteihin saatesanojen kera. Lisäksi keskustakirjasto Oodiin ja Kallion kirjastoon pystytetään muutamaksi arki-illaksi jouluiset pop up -pisteet, jotka on pyhitetty henkilökohtaiselle lahjakirjavinkkaukselle.

Lahjapaketeissa on laaja kattaus eri ikäisille sopivia teoksia klassikoista uutuuksiin ja romaaneista tietokirjoihin. Itselleen tai läheiselleen sopivan lahjan voi valita paketin päälle kiinnitetyn saatetekstin perusteella, joka kuvaa teoksen sisältöä ja aihepiiriä. Kirjan nimi on kuitenkin yllätys.

Paketoitujen kirjojen suosiota on aiempina vuosina testattu itäisen alueen kirjastoissa. Tänä vuonna tempauksessa on mukana 18 kirjastoa ympäri Helsinkiä.

”Kirjastokävijät ovat tykänneet tästä vuosittaisesta tempauksestamme todella paljon, kirjoja on lainattu lahjapöydiltä ahkerasti niin itselle kuin toisillekin. Kirjan palauttamisesta täytyy toki muistaa lahjan saajan kanssa sopia”, kertoo Herttoniemen, Laajasalon ja Roihuvuoren kirjastojen informaatikko Johanna Juvonen.

Lukemisen ammattilaisilta neuvoja joululahjahankintoihin

Kirjat ovat suosittuja joululahjoja vuodesta toiseen. Keskustakirjasto Oodissa ja Kallion kirjastossa palvelevat kuumimman joulusesongin aikaan erilliset pop up -pisteet, joissa kirjaston henkilökunta auttaa valitsemaan lahjan saajan persoonaa ja mieltymyksiä vastaavan kirjan.

”Meiltä saa tulla kysymään neuvoja paitsi joululahjoihin myös joulunajan lukuhetkiin. Vinkkaamme lennosta sopivaa luettavaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Asiantuntijoilta löytyy vinkkejä kaikista genreistä runoudesta sarjakuvaan”, sanoo Kallion kirjaston palvelupäällikkö Riikka Leskinen.

Kallion kirjastossa jouluinen vinkkauspiste on avoinna ensimmäisen kerroksen Kupolisalissa tiistaina 12.12. klo 17–19.30.  Oodissa vinkkauspiste palvelee ensimmäisen kerroksen aulassa torstaina 14.12., maanantaina 18.12. ja tiistaina 19.12. klo 17–19.

Joulupakettitempauksessa mukana olevat kirjastot:

Herttoniemen kirjasto
Itäkeskuksen kirjasto
Kallion kirjasto
Laajasalon kirjasto
Lauttasaaren kirjasto
Maunulan kirjasto
Munkkiniemen kirjasto
Oulunkylän kirjasto
Paloheinän kirjasto
Pasilan kirjasto
Puistolan kirjasto
Rikhardinkadun kirjasto
Roihuvuoren kirjasto
Suutarilan kirjasto
Tapulikaupungin kirjasto
Töölön kirjasto
Viikin kirjasto
Vuosaaren kirjasto

Kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy