Naisten kirjailijakohtaloita Lahden pääkirjastossa

Tietokirjailijat Anne Helttunen ja Annamari Saure

Millaista oli olla kirjoittava nainen aikana, jolloin naisten täytyi kamppailla oikeudestaan toimia vapaasti kirjailijana? Tietokirjailijat Anne Helttunen ja Annamari Saure saapuvat Lahden pääkirjastoon kertomaan naisten pimentoon jääneestä kirjallisuushistoriasta.

Helttunen ja Saure ovat kirjoittaneet useita suomen kieleen ja kirjallisuuteen paneutuvia tietokirjoja. Heidän uunituore teoksensa Kynällä raivattu reitti (SKS-kirjat 2024) kuvaa 35 suomalaista kirjailijanaista, jotka vastuksia uhmaten ottivat käteensä kynän muuttaakseen niin henkilökohtaista elämäänsä kuin yhteiskuntaa. Näiden tienraivaajanaisten esimerkki rohkaisee nykyajankin ihmistä uskomaan omaan työhönsä ja kykyynsä muuttaa maailmaa.

Tapahtuma järjestetään 20.3. klo 17.30 Lahden pääkirjaston tapahtuma-alueella yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n kanssa. Esityksessään Helttunen ja Saure kertovat kirjan tekemisestä ja antavat poimintoja teoksessa esiteltyjen kirjailijanaisten kohtaloista. Tilaisuutta voi seurata myös striimin välityksellä Lahden kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla.

Lahden kaupunginkirjasto

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy