Helsinginkadun Filharmonikkojen konserteissa animaatiot kohtaavat Star Warsin tähtihetket

Helsinginkadun Filharmonikot konsertoi elokuvamusiikin tunnelmissa 10.–17.5.2023.

26.4.2023

Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri Helsinginkadun Filharmonikot soittaa elokuvamusiikin mestarien Joe Hisaishin ja John Williamsin rakastetuimpia teoksia konserteissaan 10.–17. toukokuuta.

Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri Helsinginkadun Filharmonikot esiintyy toukokuussa Vantaalla, Espoossa ja Helsingissä.

Konserttien solisteina esiintyvät orkesterin konserttimestari Laura Lintula (viulu) ja kansainvälisenä solistivieraana Machiko Yamamoto (piano). Kapellimestarina toimii Helsinginkadun Filharmonikkojen taiteellinen johtaja Veli-Antti Koivuranta.

Veli-Antti Koivuranta on toiminut Helsinginkadun Filharmonikkojen kapellimestarina 20 vuotta.

Konserteissa kuullaan elokuvamusiikin suurten melodioiden mestarien Joe Hisaishin ja John Williamsin rakastetuimpia teoksia.

Joe Hisaishi tunnetaan parhaiten Hayao Miyazakin ohjaamien Ghibli Studio -animaatioiden musiikista, joista konserteissa on luvassa kokonaisuuksia elokuvista My Neighbour Totoro, Kiki’s Delivery Service, Spirited Away ja Howl’s Moving Castle. Hänen konserttinsa ovat keränneet Ghibli-animaatioiden faneja konserttisalit täyteen ympäri maailmaa.

John Williamsin sävellykset ovat puolestaan peräisin George Lucasin (Star Wars) ja Stephen Spielbergin (E.T., Schindler’s List ja Jurassic Park) ohjaamista menestyselokuvista.

Star Warsin osalta esitetään John Williamsin kokoama viisiosainen sarja (mm. Main Title ja Imperial March), jonka osat ovat peräisin Skywalker-saagan ensin valmistuneista episodeista IV–VI.

Edellä mainitut teokset ovat viime vuosina tulleet tunnetuiksi maailman huippuorkestereiden esittäminä Berliinissä, Lontoossa ja Wienissä.

  • Konsertit

    • ke 10.5. klo 19 Kulttuuritalo Martinus (Martinlaaksontie 36, Vantaa)
    • pe 12.5. klo 19 Espoon kulttuurikeskus, (Kulttuuriaukio 2, Espoo)
    • ke 17.5. klo 19 Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3, Helsinki)

    Liput 25/15 € ovelta ja lippu.fi (10.5.) & ticketmaster.fi (12.5. ja 17.5.). Konsertin kesto noin 2 t (sis. väliajan).

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy