Hollo ja Martta -festivaalin talvikattaus loihditaan intialaisesta ja unkarilaisesta tanssiperinteestä

Amardeep Panesar

3.1.2023

Hollo ja Martta -festivaali täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Perinteiseen tapaan on mahdollisuus nauttia kahdesta kansainvälisestä kansantanssiryhmästä Hollolassa ja Lahdessa ennen Folklandia-risteilyä, jonne nuorisoseura tuottaa kansi kansainväistä ryhmää. Talvifestivaalin konsertit järjestetään Nuorisoseurantalo Kukossa Hollolassa keskiviikkona 11.1. klo 18 ja Pikkuteatterilla Lahdessa torstaina 12.1. klo 18.

– Nyt on mahdollisuus kokea tanssiniloa pitkäaikaisten yhteistyökumppaneidemme kanssa Intiasta ja Unkarista. Molempien ryhmien tanssi on iloista ja riemukasta sekä niiden tanssikieli on ilmeikästä, festivaalipäällikkö Aimo Hentinen kertoo.

Intialainen Rhythms International Folk Art Club on toinen vieraista. Chandigarhin yliopiston opiskelijoista koottu ryhmä esittää Pohjois-Intialaista kansantanssia. Tämän ryhmän johtajana toimii Amardeep Panesar.

Toinen talvifestivaalin vierasryhmä on unkarilainen Art Essence. Perinteisten kansantanssien lisäksi tämän ryhmän ohjelmistoon kuuluu swing-tansseja.

Konserteissa esiintyvät myös kantritanssiseura Country Heels & Toes, Kevin Niittyviita ja suomalaisia kansantanssijoita sekä muusikoita.

Hollo ja Martta Lahden kaupunkingteatterissa 2021. Photo: Jani Mahkonen
Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy