Hytti nro 6 teatterisovituksena

Kuopion kaupunginteatterin kevään ensi-illoissa nähdään palkittu Hytti nro 6 teatterisovituksena, uutta kotimaista komediaa ja hyytävää kauhua

11.11.2022 Kuopion kaupunginteatteri

Rosa Liksomin palkittu teos Hytti nro 6 nähdään ensimmäistä kertaa teatteriin sovitettuna

Hytti nro 6 palkittiin ilmestyessään Finlandia-palkinnolla, seuraavaksi se hurmasi katsojat Cannesissa elokuvaversiollaan ja nyt teatterinkatsojat näkevät sen Kuopion kaupunginteatterissa Heidi Räsäsen dramatisoimana ja ohjaamana kantaesityksenä.

Hytti nro 6 on voimakas matkakertomus muuttuvasta maailmasta ja toiseudesta. Kaksi sattuman yhteen heittämää ihmistä, suomalainen tyttö ja venäläinen mies matkustavat samassa junahytissä halki vanhan Neuvostoliiton. Hämmentävän epäsovinnainen ja epätahtinen tutustuminen. Parivaljakko pysyy paikallaan, kun muu maailma heidän ympärillään on jatkuvassa liikkeessä. Ensi-ilta 8.2.2023


Kari Heiskasen aikalaistrilogian päätösosa Huhtikuu
on julkea ja terävä komedia

Kari Heiskanen on kirjoittanut ja ohjannut Kuopion kaupunginteatteriin aikaisemmin kaksi menestysteosta. Rintamamiestalo käsitteli taakkasiirtymää ja nyt parhaillaan Kuopiossa esitettävä suurmusikaali – Huomenna minä lähden, on vahvan nuoren naisen voimaantumis- ja selviytymistarina.

Heiskasen aikalaistrilogian viimeinen osa Huhtikuu käsittelee arkipäivän hyvyyttä. Huhtikuu on julkea ja terävä komedia kylästä ja kyläläisistä, yhteisöstä, jonka liimana on huoltoaseman kahvila, kirkko, kampaamo, pankki, VPK, koteja siellä ja täällä. Kylä on täynnä salaisuuksia, syntiä ja syyllisyyttä. Kieroilua ja pelkuruutta. Mutta myös iloa, auttamista, yhteishenkeä ja hellää epävarmuutta. Ensi-ilta 4.2.2023


Hyytävää kauhua

Jännityksen ja kauhun ystäviä hemmotellaan tulevana keväänä modernin kauhun klassikkoteoksella Mustapukuinen nainen. Tätä hiuksia nostattavaa teosta on esitetty Lontoossa yhtäjaksoisesti vuodesta 1989 ja maailmalla sen on nähnyt jo yli 7 miljoonaa ihmistä. Näytelmä perustuu Susan Hillin vuonna 1983 ilmestyneeseen kauhuromaaniin. Romaanin pohjalta on tehty myös filmatisointeja, joista viimeisin on vuodelta 2012 Daniel Radcliffen tähdittämänä. Ensi-ilta maaliskuussa.


Syksyn yleisömenestykset jatkavat ohjelmistossa keväällä

Keväällä ohjelmistossa jatkavat syksyltä myös yleisönsä hurmannut suurmusikaali Huomenna minä lähden, hulvaton savolaiskomedia Iso Iita, koukuttava psykologinen draama Sisar, Kirsi Kunnaksen rakastettuihin loruihin pohjautuva koko perheen metsäseikkailu Tiitiäisen metsä, väristyksiä aiheuttava hyvin ajankohtainen nuorten pahoinvointiin kantaa ottava trilleridraama Equus ja Sara Hildenin elämää pohtiva näyttämöteos SARA, jonka esitykset nähdään keväällä Kuopion taidemuseossa.


Vierailu- ja yhteistyöesitykset täydentävät kevään tarjonnan monipuolisilla tyylilajeilla – luvassa klassikoita, sirkusta, musiikkia ja tanssia

Kevään aloittaa jo klassikoksi muodostunut Kuopion Sirkuksen perinteinen Pakkassirkus REMIKS, jossa sirkuksen taikamummot selvittävät Pakkasakan sotkuja.

Red Nose Company ja Kamariorkesteri Avanti! tuovat näyttämölle suurmiehen elämästä ja teoksista kertovan näytelmän Aleksis Kivi. Esitys on useamman teatterin yhteistuotanto.

Samuel Beckettin klassikko Huomenna hän tulee saa uuden tulkinnan koomisen ja traagisen välisellä nuoralla. Pääosissa Martti Suosalo ja Mika Nuojua.

Riksteaternin vierailuesitys Jeanne on Anja Sušan ohjaama ja Ivana Sajkon käsikirjoittama visuaalinen draama luokkaeroista ja ilmastonmuutoksesta.

Musiikkiteatteri Kapsäkin vierailu Brechtiä jokanaiselle on Sirpa Kähkösen käsikirjoittama musiikkinäytelmä, joka nostaa esiin naiset suurmiehen varjosta. Mitä rakkaus oikeuttaa? Kenen nimi muistetaan, kenet unohdetaan?

Junnu Vainion lauluihin pohjautuvassa Vanhoja poikia -esityksessä lavalla nähdään karismaattiset Esko Roine, Taneli Mäkelä, Puntti Valtonen ja Tuomas Uusitalo.

Tanssien Tähtiin Show tuo teatteriin tv:stä tutut ammattitanssijat. Show teki ensimmäisen kiertueen vuonna 2019, jolloin se oli suurmenestys. Nyt kiertueelle lähtevä uusi esitys tuo lavalle uudistetun tanssiryhmän.

Suomen menestynein kansanmusiikkiyhtye Värttinä saapuu konserttikiertueellaan Kuopion kaupunginteatteriin. Oi Dai -konsertti juhlistaa yhtyeen 40-vuotista taipaletta.

Metsäsonaatti on Jo Boman kollektiivin teos, joka ottaa kantaa ympäristökriisiin ja luonnon tilaan. Esityksessä päästään nauttimaan tanssin ja liikkeen lisäksi esiintyjien luomista äänimaisemista ja musiikista.


Kuopion kaupunginteatterin keväässä nähdään myös Tanssiteatteri Minimin ohjelmistoa

Minimin kevään 2023 pääteos RAJA on Mirva Mäkisen ja Katja Mustosen viidelle tanssijalle suunniteltu teos rajalla olemisesta, rajojen luomisesta ja rajojen ylittämisestä. Teoksen pohjana on kosketus ja parityöskentely. Ensi-ilta 13.4.2023

Lisäksi Minimin ohjelmistossa nähdään kulttuurilounastapahtuma Kulttuurikeitto: Poetic actions of the moment, jossa yhdistyvät improvisoitu tanssi- ja musiikkiesitys sekä herkullinen keittolounas. Feminiinisyyttä tutkiva tanssiteos ja vinksahtanut Disney-satu SURFACE jatkaa keväällä muutaman lisäesityksen verran. Perheille on luvassa perinteinen Kikatuslauantai –tapahtuma, jossa on vuorovaikutteisen esityksen lisäksi tarjolla myös oheistoimintaa. Maria-näyttämöllä tullaan kokemaan myös tanssitapahtuma 4X, joka toteutetaan neljän eri tanssiteatterin voimin neljässä eri kaupungissa. Lisätiedot julkaistaan myöhemmin.

Tagit:
Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy