Intohimoisen monologioopperan ensi-iltaa juhlitaan Turun Sibelius-museossa

Annukka Kuivisto naisen roolissa. Kuva Mikko Rantanen

Turun Sibelius-museo kutsuu oopperan ja taiteen ystävät unohtumattomalle matkalle Ihmisen ääni -monologioopperan syövereihin marraskuussa. Neljänä iltana on luvassa kiehtova ja syvällinen oopperaelämys, joka käsittelee aiheita rakkaudesta sisäisiin demoneihin. 

Sibelius-museon lavalla hehkuvat intohimo ja draama, kun Francis Poulencin säveltämä ja hänen viimeiseksi työkseen jäänyt monologiooppera Ihmisen ääni (La Voix Humaine) saa uuden, ennennäkemättömän tulkinnan.

”Olemme innoissamme, että voimme ensimmäistä kertaa tuoda oopperaesityksen museon konserttisaliin. Salin akustiikka suorastaan vaatii oopperan esittämistä ”, kulttuurituottaja Johannes Juva kertoo.

Ihmisen ääni -oopperan ohjaaja Mikko Rantanen on taikonut lavalle ainutlaatuisen näkökulman, joka vie meidät 1950-luvun mielisairaalan huoneeseen.

”Oopperan tarina on hyvin selväpiirteinen ja johdonmukainen, mutta antaa varaa myös tulkinnoille. Se on mielestäni merkki oopperataiteen helmestä, mitä ei pysty kuluttamaan loppuun. Ooppera ojentaa peilattavissa olevia kuvia ihmisyyden herkkyydestä”, kuvailee ohjaaja Rantanen.

Vuonna 1958 ensi-iltansa saanut ooppera herättää eloon Jean Cocteaun tekstissä kudotut tunteet ja tarinan.

”Sibelius-museon hieno konserttisali toimii erinomaisena miljöönä tämän kaltaiselle monologioopperalle, jolloin musiikin luoman tarinan intiimi tunnelma voi parhaimmillaan tiivistyä suorastaan käsinkosketeltavaksi. Ilmaisuvoimaisen ja moniulotteisen musiikin avulla hyljätyn ja epätoivoisen naisen vaihtuvat mielialat, tunteet ja elämänhallinnan katoaminen saavat soivan muodon,” kertoo sopraano Annukka Kuivisto, joka tulkitsee päähenkilöä.

Ihmisen ääni -oopperan ensi-ilta on 17. marraskuuta. Lisäesityksiä on luvassa 22., 25. ja 30. marraskuuta. Esitys on noin tunnin pituinen.

Säveltäjä: Francis Poulenc
Libretto: Jean Cocteau
Ohjaus, suomennos, lavastus: Mikko Rantanen
Sopraano: Annukka Kuivisto
Piano: Jaana Luuppala
Puvustus: Anniina Kuula
Ensi-ilta on PE 17. marraskuuta, muut esitykset KE 22.11., LA 25.11. ja TO 30.11. klo 19.00.
Sibelius-museo, Piispankatu 17, Turku
Liput 30 € / 20 €

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy