Lahden kaupunginteatterin kevätohjelmistossa laadukasta brittidraamaa

Kuninkaan puhe. KUva Tommi Mattila

Lahden kaupunginteatterin ohjelmisto keväälle 2024 on julkistettu

Suomen kantaesitys Emma aloittaa kevätkauden 24.1. pienellä näyttämöllä

Kate Hamillin raikas sovitus Jane Austenin tarkkanäköisestä romaanista rakentaa taitavasti siltaa menneen maailman ja tämän päivän välillä.
Emma on esitys rakkauden tarpeesta, valtasuhteista ja itsepetoksesta.
Emma on älykäs, kaunis, koulutettu ja varakas. Harmillisesti 1800-luvun alussa parasta mitä lähes täydellinen nuori nainen voi tehdä, on olla jouten. Mutta joutenolo ei Emmaa kiinnosta – hän haluaa tehdä jotain merkityksellistä, kiinnostavaa ja ehdottomasti hauskaa! Niinpä hän ryhtyy ystäväpiirinsä amoriksi, rakkauden lähettilääksi.

SUOMENNOS Tommi Kainulainen / OHJAUS Lija Fischer / LAVASTUS Tiina Hauta-aho / VALOSUUNNITTELU Jyri Suominen / ÄÄNISUUNNITTELU Tatu Virtamo / NAAMIOINTISUUNNITTELU Anu Reijonen
ROOLEISSA Tomi Enbuska, Saana Hyvärinen, Mikko Pörhölä, Nenna Tyni, Henna Wallin, Miikka Wallin, Liisa Vuori ja Lumikki Väinämö.

Suuren näyttämön ensi-ilta 27.1. on Kuninkaan puhe

Eurooppa liikehtii levottomasti ja Englannissa tarvitaan vanhenevalle Yrjö V:lle manttelinperijä. Ensimmäisenä kruununperimisjärjestyksessä on David, joka kuitenkin haluaa naida edelleen naimisissa olevan amerikkalaisnaisen, Wallis Simpsonin, puhumattakaan siitä, että hän flirttailee avoimesti natsien kanssa.
Sitten on myös nuorempi veli Bertie, mutta tätä vaivaa vakava änkytys. Kuinka hän voisi ottaa vastuun kokonaisesta imperiumista, kun ei saa edes yksinkertaista tervehdystä suustaan?

David Seidlerin Kuninkaan puhe perustuu tositapahtumiin ja on lämminhenkinen kertomus kahden miehen epätodennäköisestä ystävyydestä, vastuusta ja vastuuttomuudesta ja siitä, onko tärkeämpää se mitä sanotaan vai miten se sanotaan?

OHJAUS Tommi Kainulainen / LAVASTUS Milja Aho / PUKUSUUNNITTELU Riikka Aurasmaa /VALOSUUNNITTELU Harri Peltonen / ÄÄNISUUNNITTELU Jukka Vierimaa / KOREOGRAFIA Saara-Elina Partanen / NAAMIOINTISUUNNITTELU Kati Keronen
ROOLEISSA: Annukka Blomberg, Jori Halttunen, Laura Huhtamaa, Mikko Jurkka, Tapani Kalliomäki, Joni Leponiemi (vier.), Olli Paakkanen (vier.), Teemu Palosaari, Saara-Elina Partanen (vier.) ja Aki Raiskio sekä Eerik Kuronen (vier.).

Elokuva palkittiin neljällä Oscar-palkinnolla (mm. paras elokuva ja paras käsikirjoitus) vuonna 2011.

Ohjelmistossa jatkavat

Isolla näyttämöllä                                                         Pienellä näyttämöllä

Nummisuutarit 24.2. saakka Lokki 25.4. saakka
Tootsie 4.5. saakka Vihervaaran Anna 18.5. saakka
Kuninkaan puhe 18.5. saakka Emma 18.5. saakka
  sekä Kaaos 21.3. saakka Aino-studionäyttämöllä
Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy