Pyöreän pöydän ritarit on hauska ja musiikintäyteinen spektaakkeli

Pyöreän pöydän ritarit

Tarina kuningas Arthurista, pyöreän pöydän ritareista ja Graalin maljasta on tuttu muun muassa Monty Python and the Holy Grail -elokuvasta ja Disneyn Miekka kivessä -piirretystä. Nyt tämä tuttu legenda herää henkiin Tampereen Työväen Teatterin Suuren näyttämön fantastisessa musiikkikomediassa Pyöreän pöydän ritarit. Juho Gröndahlin kirjoittama ja palkitun Linda Wallgrenin ohjaama spektaakkeli saa kantaesityksensä 6.9.2023.

Nuori Arthur lanseeraa ensi töikseen kuninkaaksi tultuaan pyöreän pöydän hallintomallin: jatkossa ritarit johtavat valtakuntaa yhdessä, demokraattisesti – ainakin enemmän tai vähemmän. Urakka osoittautuu kuitenkin yllättävän hankalaksi. Linnan ilmapiiri ei ole paras mahdollinen, ja romanssit häiritsevät työntekoa. Kaiken kukkuraksi luonnon elinvoimaa ylläpitävä Graalin malja on kadonnut. Ja Arthurin oikealla kädellä, velho Merlinillä, on aivan omat suunnitelmansa.

Eeppisen hykerryttävää tarinaa kuljettaa huikeaakin huikeampi visuaalisuus, penkeissä asti tuntuvat ääniefektit sekä keskiaikaisista madrigaaleista tanssipoppiin kulkeva musiikki. Legendaariset sankarit, velhot ja kuninkaalliset herättävät eloon Noora Dadu, Miia Selin, Jussi-Pekka Parviainen, Pihla Pohjolainen, Samuli Muje, Mika Honkanen, Hiski Vihertörmä, Juha-Matti Koskela, Aleksi Kaufmannsekä Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelmasta (Näty) Vilma Sippola ja Esme Kaislakari. Muusikkoina näyttämöllä vuorottelevat Paavo Malmberg ja Tony Sikström.

Rooleja jaetaan yhä uusiksi ja legendat muuttuvat sitä mukaan, kun niitä kerrotaan uudelleen.  Vuosisatoja vanhat tarut ja tämän päivän todellisuus ovat törmäilleet ja ruokkineet toinen toisiaan. Nauru vapauttaa tuntemaan ja ajattelemaan, ja ainakin oma kaipuuni kauniiseen, maagiseen ja yllätykselliseen maailmaan on saanut helpotusta tätä teosta tehdessäni”, toteaa ohjaaja Linda Wallgren.

Tää on Arthurin Camelot, ja tää on sen pyöreä pöytä.

Suosittelemme näytelmää yli 12-vuotiaille.

Tampereen Työväen Teatteri

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy