Rakastetut satuhahmot Mimmi Lehmä ja Varis seikkailevat Rovaniemen Teatterissa

Mimmi Lehmä (Karoliina Surma-aho) ja Varis (Kari Koivukangas) seikkailevat Rovaniemen Teatterissa. Kuva: Petri Teppo

Jujja ja Tomas Wieslanderin kirjasarjaan perustuva Mimmi Lehmä ja Varis saa ensi-iltansa Rovaniemen Teatterin vinttinäyttämö Kerolla lauantaina 7.10. Pienten lasten esitys kertoo välittämisestä, luottamuksesta ja heittäytymisestä.

Kokeilunhaluisena Mimmi Lehmänä kujeilee Karoliina Surma-aho ja varautuneena Variksena hurmaa Kari Koivukangas. Molemmat ovat Rovaniemen Teatterin omia näyttelijöitä. Esityksen ohjaajana vierailee Kiia Laine.

”Surma-aho ja Koivukangas ovat kumpikin loistavia näyttelijöitä, hyvin erilaisia keskenään. Siksi he tasapainottavat toisiaan täydellisesti. He myös kunnioittavat toistensa erilaisuutta. Se on ihanaa, koska siitä tässä näytelmässäkin on kyse”, Laine kehuu.

Mimmi Lehmän ja Variksen perusviesti ystävyydestä on, että meidän ei tarvitse olla samanlaisia tullaksemme toimeen.

Esillepanosta kehuja kirjailijalta

Esityksen lavastus- ja pukusuunnittelusta vastaa Helka Saariniemi. Näyttämöllä nähdään värikäs mielikuvitusmaailma, joka mahdollistaa niin keinumisen, pyörällä ajon kuin balettitanssinkin.

Esityksen pukuluonnoksista hahmojen toinen luoja Jujjja Wieslander lähetti työryhmälle erityiskiitokset jo etukäteen.

Ohjaaja Kiia Laine kertoo, että vaikka kyseessä on lasten esitys, tarina tarjoaa jotakin kaikenikäisille.

”Jokaisesta ihmisestä löytyy sekä Mimmi Lehmää että Varista. Varis edustaa sitä ääntä meissä, joka pyrkii ennakoimaan, minimoimaan uhat, näyttämään hyvältä muiden silmissä, välttämään häpeää ja säilyttämään kasvonsa. Mimmi Lehmä puolestaan edustaa uteliaisuutta ja heittäytymiskykyä, eikä se ole niin riippuvainen muiden mielipiteistä vaan noudattaa rohkeammin omia impulssejaan.”

Ennen kaikkea Mimmi Lehmä ja Varis kertoo itsensä ja toisen hyväksymisestä. Kun uskaltaa kokeilla uusia itseä kiinnostavia asioita, pelko ja ujous hälvenevät. Tilalle tulee rohkeutta ja jakamisen iloa.

Kerolla ja kiertueella

Mimmi Lehmä ja Varis nähdään vinttinäyttämö Kerolla ensimmäisen kerran lauantaina 7.10. kello 13:00. Loppuvuoden aikana esityksiä on useita kertoja viikossa.

Esitys lähtee myös maakuntakiertueelle. Syksyn aikana Mimmi Lehmä ja Varis vierailevat Ivalossa, Utsjoella, Inarissa, Sodankylässä, Ylitorniolla, Torniossa, Keminmaassa, Simossa, Kittilässä, Kolarissa ja Äkäslompolossa.

 

MIMMI LEHMÄ JA VARIS

Ensi-ilta Rovaniemen Teatterin Kero-näyttämöllä  7.10.2023 kello 13:00
Kesto: 45 min

Alkuperäisteos: Jujja ja Tomas Wieslander
Dramatisointi: Tuija Töyräs
Ohjaus: Kiia Laine, vierailija
Lavastus-, puku- ja naamioinnin suunnittelu: Helka Saariniemi, vierailija
Valosuunnittelu: Kari Penttinen
Äänisuunnittelu: Elle Kokkonen
Rooleissa: Karoliina Surma-aho ja Kari Koivukangas

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy