Turun musiikkijuhlat tuo kansainvälisesti menestyneen Belcea-kvartetin ensimmäistä kertaa Turkuun

Turun musiikkijuhlien konsertissa 16.5. tiistaina esiintyvä Belcea on tämän hetken kansainvälisesti juhlituin ja palkituin kvartetti. Ryhmä esiintyy myös Turun musiikkijuhlien yhteistyökumppanin Helsinki Seriösin vieraana.

Ainutlaatuisen energinen, hienostunut ja elegantti ovat toistuvia luonnehdintoja Britanniassa toimivan Belcea-kvartetin konserteista. Vuodesta 1994 toiminut kvartetti on ohjelmistoltaan harvinaisen laaja-alainen. Syvälliset ja hienostuneet klassikkotulkinnat saavat rinnalleen aikamme musiikkia, ja Belcea onkin soittanut lukuisia kantaesityksiä, joita heille ovat kirjoittaneet mm. Mark-Anthony Turnage, Thomas Lachner, Krzysztof Penderecki ja Joseph Phibbs. Belcea-kvartetti on Berliinin Pierre Boulez -konserttisalin ja Wienin Konzerthausin residenssitaiteilija. Tämä ainutlaatuinen konsertti nähdään Turun tuomiokirkossa tiistaina 16.5. kello 18:00.

”Olen jälleen erityisen ylpeä Turun musiikkijuhlien rohkeasta ja näyttävästä ohjelmistosta. Tämä toukokuun konserttikokonaisuus on vahva osoitus TMJ:n tärkeästä kansainvälisestä työstä. Haluamme vahvistaa ja edistää Turun kulttuurikenttää upeilla kansainvälisillä tähdillä. Tämä kyseinen konsertti on Belcea-kvartetin debyytti Turussa.”, kertoo Turun musiikkijuhlien myynti- ja markkinointipäällikkö Eveliina Salminen.

Upea kansainvälinen ohjelmisto

Belcea-kvartetin ohjelmassa on Franz Schubertin jousikvartetto nro 10, Guillaume Connessonin toinen jousikvartetto (ekS.) sekä Claude Debussyn jousikvartetto op. 10.Turun musiikkijuhlien yhteistyökumppani Helsinki Seriös on yksi Guillaume Connessonin teoksen tilaajista. Kvartetto, lisänimeltään Les Instants Retrouvés (Löytyneet hetket), kantaesitettiin tammikuussa Arts et Lettres -konserttisarjassa Sveitsin Veveyssä.

”Olen aina pitänyt jousikvartettoa säveltäjän intiimeimpänä ja omaelämäkerrallisimpana ilmaisuna. Halusin toisen kvartettoni olevan kuin henkilökohtaisen päiväkirjan selailua; elämäni menneiden hetkien, tuoksujen, valojen, musiikin, äänien ja minulle rakkaiden ihmisten löytämistä”, kuvailee Guillame Connesson Belcea-kvartetille kirjoittamastaan toeksesta.

Connessonin kvarteton muut tilaajat ovat Arts et Lettres, Vevey (Sveitsi), KölnMusik (Kölnin Filharmonia, Saksa), Wiener Konzerthaus (Itävalta), Wigmore Hall (Iso-Britannia), Flagey Klarafestival (Belgia), Musik i Syd (Ruotsi), Muziekgebouw Aan’t IJ (Alankomaat) ja Belcea Charitable Trust.

 

Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy