Uuden ajan tarot-opas, kirjan arvio

cof

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin 17.02.2021. 20:02:53

Tarot on nouseva villitys taas 2020-luvulla. Kyseessähän ovat nuo mystiset ja erikoiset kortit, joita on käytetty divinaation välineenä jo satoja vuosia. Tarotin kohdalla oleellisen tärkeä on sisäistää motto: ”Älä usko yhdenkään tarotennustajan tulkintoja, vaan tutki itse mitä kortti ja sen symboliikka sisältää ja tulkitse sen jälkeen omat korttisi itse”. Oman tulkinnan avulla voit välttää kaikki ne toisen ihmisen tiedostaen ja tiedostamattaan sinulle kenties tyrkyttämät hänen henkilökohtaiset asiat, joita hän tekemäänsä ennustavaan tulkintaansa sinulle työntää.

Kerron nyt jotain, joka on hiukan vahvaa tietoa, mutta rehellisyys maan perii. Ammatikseen tarottulkintoja tekevä ihminen laittaa aina subjektiivisia omia asioitaan tulkintaan mukaan. On ihan sama mitä hän sinulle tästä asiasta väittää, näin se menee. Jos tämä liiketoimintaa tai mukamas pyyteetöntä rakkautta harjoittava tarotkauppias toista väittää, niin hän valehtelee sinulle, ja saattaa valehdella myös jopa itselleen. On siis parasta, että teet oman tulkintasi itse.

Uusi näppärä pieni tarotkirja ilmestyi

Kirsi Gren on rovaniemeläinen selvänäkijä, meedio, fengshui-konsultti ja henkisen kasvun kouluttaja. Häneltä on ilmestynyt tammikuun 2019 alussa tarotopas. Kerrotun mukaan kirjanen on tarkoitettu käytettäväksi minkä tahansa 78-kortin tarotpakan (Suuri Arkana, Pieni Arkana ja Hovikortit) kanssa. Suomenkielinen kirja sisältää myös englanninkieliset vastineet tarotkorttien nimille, jolloin sitä voi käyttää myös englanninkielisten korttien oppaana.

Kirjasta löytyy tiivistettynä ja nopeasti tulkinta jokaiselle normaalille tarotkortille, etenkin jos käyttää klassista tarotpakkaa. Kirjan vahvuus on sen keveys ja pienuus. Siinä ei ole turhia jorinoita tarokin (tarot eli tarokki) historiasta. Tällä Kirsi Gren on ohittanut samalla tarotin pariin pesiytyneen valheellisen historian, jossa usein esim. new age -porukoissa totuudenvastaisesti kerrotaan lennokkaita tarinoita tarotin muinaisesta alkuperästä Egyptistä tai jopa Atlantiksesta asti. Tosin yhdessä lauseessa Kirsi erehtyy mainitsemaan ”egyptiläiset salakirjoitukset”, mutta muutoin kirjan sisältö on melko asiallista.

Jos olet allerginen new age -höpinälle, kannattaa ehkä kuitenkin etsiä joku toinen tarotkirja, sillä tämän kätevän ja sujuvan kirjan ilmaisu on kuitenkin maailmoja syleilevä ja ”ihanan lässyistä energioista” hehkuttava. Magian ja esoterian maailmankuva yhdistyy sujuvasti new ageen, kun Kirsi kirjoittaa kanavoinnista tarotin kautta. Kirsi kehottaa kirjassa pyytämään siunauksen ja suojauksen kun kanavoi tarotkorteilla.

Mistä tarottulkinnassa on kyse?

Tämän tuo pieni kirja jättää kertomatta. Parhaan mahdollisen tarottulkinnan tekee aina ihminen itse itselleen. Tehdäkseen hyvän tulkinnan, kannattaa tajuta ja sisäistää tarotkorttien ja niiden tulkinnan tärkein ydinsubstanssi, joka on ihmisen oman sisäisen tietoisuuden hahmottaminen ja ymmärtäminen. Ihmisellä on arkinen ns. päivätietoisuus, jossa elämme ja jota ajattelemme ymmärtävämme yleensä suhteellisen hyvin koko ajan. Tämän lisäksi ihmisellä on piilotietoisuus. Tarotin avulla pyrimme tuomaan piilotietoisuudestamme tietoa ja ymmärrystä selkeään arkiseen käyttöön niin, että koemme ymmärtävämme itse kirkkaasti, mistä on kyse.

Tarottulkinnassa tarkoituksena on, että tarot auttaa meitä yhdistämään tätä älyllisesti tiedostamaamme ”jo tiedettyä” enemmän piilossa oleviin voimavaroihimme, eli piilotietoisuuteen. Ihminen ottaa vastaan valtavan määrän ärsykkeitä ja aistihavaintoja koko ajan. Suurin osa siitä suodattuu aivojen toiminnan ansiosta niin, ettemme sitä tietoisesti havaitse ja käsittele (prosessoi). Aivot suojaavat meitä siten ylikuormitukselta, sillä ns. tiedostamattomien havaintojen määrä on niin huimaavan suuri, että sen kaiken samanhetkinen tietoinen prosessointi on ihmiskeholle ja aivoille mahdoton tehtävä.

Tarotin avulla ja esim. Kirsi Grenin kirjan tuella voit tehdä oman tulkintasi ja ”kaivella piilotajuntasi” aarteita esiin. Muista siinä samalla, tarottulkintaasi tehdessäsi, että ihminen on pohjimmiltaan mielekkyysorientoitunut, hyvä ja hyväntahtoinen olento, jonka kaikki syvällisemmät tarpeet ovat ytimeltään hyviä. Tämän kun ymmärtää, saat tarottulkinnasta paljon enemmän irti.

Kirjan tiedot:

Kirjoittaja Kirsi Gren.

Kustantaja on Tmi Hymyilevä Kuu Kirsi Gren.

1. painos, 2019. Rovaniemi.

Kirjan koko on A5, nidottu ja 36 sivua.

Kirjailijan mukaan siinä on ”runsaasti harjoituksia”.

ISBN 978-952-69169-0-3

www.aurinkohoitola.fi

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy