Jesper Svensson on Ballmaster Open- voittaja 2023 – Santtu Tahvanainen paras suomalainen

Jesper Svensson

15.01.2023, Suomen Keilailuliitto

Ruotsin Jesper Svensson on keilaturnaus Ballmaster Openin voittaja vuosimallia 2023. Lisäksi 27-vuotias ammattilaiskeilaaja on nyt kaksinkertainen Ballmaster Open -voittaja, sillä hän voitti turnauksen tasan kymmenen vuotta sitten ollessaan vain 17-vuotias. Santtu Tahvanainen eteni parhaana suomalaisena välieriin saakka, mutta taipui Svenssonille 228-218.

Suomalaisittain neljän parhaan pudotuspeleissä jännitys kohdistui Jesper Svenssonin ja Santtu Tahvanaisen väliseen välieräkohtaamiseen. Tasaisessa kamppailussa ratkaisua haettiin kymppiruudussa. Svensson sysäsi paineet suomalaiselle tekemällä kolme kaatoa kymppiruutuunsa, minkä jälkeen Tahvanainen oli pakotettu kaatoon, mutta tiukassa paikassa Tahvanaiselle tuli ratkaisevassa paikassa reikä. Välierän lopulliset pisteet Svenssonin hyväksi 228-218.

Loppuottelussa Svensson kohtasi toisen ruotsalaispelaajan Kim Bollebyn, joka voitti toisessa välierässä viime vuoden Ballmaster Open -voittajan Nicola Pongolinin. Ruotsalaisten välinen oli Svenssonilta vahva näytös ja turnauksen voitto ratkesi selkeällä erolla 267-212.

– Olen vain erittäin iloinen tällä hetkellä. Tämän turnauksen voittaminen on yksi isoimmista voitoista, jonka keilaaja voi saavuttaa ja Ballmaster Open on yksi Euroopan merkittävimpiä kilpailuita, koska täällä on niin kova taso ja paljon pelaajia. Tuntuu erityisen hyvältä myös se, että voitin täällä kymmenen vuotta sitten ja nyt uudelleen. Muistan, kuinka hyvältä voitto tuntui silloin. Tässä välissä on ollut muutamia hyviä vuosia itselleni täällä, mutta en ole mennyt niissä päätyyn asti. Tuntuu fantastiselta, että tänä vuonna onnistuin, Svensson kuvaili päällimmäisiä tuntemuksiaan.

Santtu Tahvanainen: ”Tämä turnaus antoi potkua tulevaan” 

Santtu Tahvanainen

Karvaasti ulos loppuottelusta jäänyt ylöjärveläinen 26-vuotias Santtu Tahvanainen osasi arvostaa omaa sijoitustaan turnauksessa. Viime kaudella Tahvanainen valittiin Yhdysvaltojen ammatilaiskiertueen PBA:n vuoden tulokkaaksi. Suomessa hän edustaa keilaseura Lahden Baytä.

– Oma tyhmyys välierässä vähän harmittaa. Minulla oli haasteita oikean radan kanssa ja toisen heiton jälkeen ajattelin vaihtaa palloa, mutta en tehnyt sitä ja hakkasin vähän päätä seinään. Jälkeenpäin mietittynä olisi pitänyt olla enemmän rohkeutta tehdä se vaihto. Kokonaisuutena olen kuitenkin erittäin tyytyväinen omaan turnaukseeni. Minulla on ollut pieni breikki treenaamisesta ennen Ballmaster Openia ja tämä antoi potkua tulevaan ennen kuin lähden Yhdysvaltoihin PBA-kiertueelle ja sinne on huomattavasti helpompi lähteä, kun itseluottamus on kunnossa. Tämän turnauksen tulos oli erittäin tervetullut itseluottamuksen kannalta itselleni. Varmasti myöhemmin voin tähän sijoitukseen olla erittäin tyytyväinen, Tahvanainen sanoo.

Nelikko vasemmalta: Jesper Svensson, Kim bolleby, Santtu Tahvanainen ja Nicola Pogolini
Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy