Kalle Järvilehto finaaliin Copperin maailmancupissa

Kalle Järvilehto. Kuva Lumilautaliitto

16.12.2022, Lumilautaliitto

Järvilehto kolmatta kertaa peräkkäin finaaliin.

Kalle Järvilehto laskee loistavaa kautta. Hän otti tänään Copperissa big airin maailmancupin kisan karsinnoista finaalipaikan, ja on näin ollen laskenut jatkoon jokaisessa kauden kilpailussa. Hän oli karsintaryhmänsä neljäs. Carola Niemelä laski myös hienosti jääden kuitenkin niukasti finaalista ollen sijalla 11. Mikko Rehnberg kaatui molemmat laskunsa ja jäi karsintaryhmässä sijalle 23.

– Tosi fiiliksissä kyllä. Tänään oli paljon parempi hyndä ja sääkin oli parempi kuin odotti, niin se oli positiivinen yllätys. Kaikki tuntui paljon paremmalta tänään kuin aiemmissa treeneissä. Ekalla kierroksella sain hyvin ländättyä backside 1620:n tailgrabilla ja sain hyvän scoren. Näytti, että menee tosi tiukoille. Olin jonkun aikaa viimeisenä menossa jatkoon, mutta toisella kierroksella sain vielä paremmin ländättyä ja isommin, niin sain muutaman pisteen enemmän ja riitti finaaliin. Finaalia odotan innolla – siellä voi sitten laittaa, Kalle Järvilehto kommentoi.

Järvilehto ja Rehnberg laskivat molemmat ensimmäisessä karsintaryhmässä, joka oli todella kovatasoinen: kolmen kärjessä kaikki tekivät 1800 asteen spinin.

Naisissa Carola Niemelä teki molemmilla kierroksilla frontside 720 tailgrabin. Vaikka hän toisella kierroksella saikin parannettua pisteitään, eivät ne aivan riittäneet. Team manager Antti Koskinen oli silti Niemelän suorituksiin tyytyväinen:

– Hyvää yrittämistä oli Carolalla, harmi ettei päässyt jatkoon. Carolallahan oli viikon paras päivä, ja oli hienoa katsoa, että hän sai parhaan suorituksen viimeiselle kierrokselle. Kyllähän siellä hyvällä 720:llä mentiin naisissa jatkoon, että olisi Carolalla ollut mahiksia. Erittäin tyytyväinen silti tähän, ja fiiliksissä tietysti Kallen laskusta. Varmalla tekemisellä finaaliin. Kyllä täällä kaikki on fiiliksissä Kallen laskemisesta. Nyt vaan toinen trikki mukaan niin hyvä tulee. Innolla finaaliin.

Lauantain finaali on nähtävissä klo 18.55 alkaen Yle Areenalta ja Viaplaylta.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy