Lahti isännöi salibandyn U19-naisten MM-kilpailuja toukokuussa 2024

Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut palaavat ensi vuonna Suomeen, kun Lahti isännöi 8.–12. toukokuuta järjestettäviä U19-naisten salibandyn MM-kisoja.

Keväällä 2024 järjestettävät Lahden kisat ovat järjestyksessään toinen kerta, kun Suomi toimii kisajärjestäjänä, edellinen kerta oli Tampereella vuonna 2004. Kisakeskuksena toimii Lahden Urheilu- ja Messukeskus.

Lahden maailmanmestaruuskisoihin odotetaan joukkueita 16 eri maasta. Lahteen arvioidaan saapuvan noin tuhat urheilijaa mukanaan 200 hengen huoltojoukko. Osallistujat viipyvät Lahden seudulla viikon ajan. Tapahtuman aluetaloudellisten vaikutusten arvioidaan olevan noin 1,4 miljoonaa euroa.

– Lahti tarjoaa uskomattomat puitteet tapahtumalle, sillä saamme saman katon alle molemmat pelikentät ja vielä harjoituskentän joukkueille. Tämän lisäksi peliareena tarjoaa loistavat tilat myös oheistoiminnalle ja suunnitelmissa onkin täyttää koko halli liikunnallisella puuhalla, josta riittää tekemistä koko päiväksi. Tavoitteenamme on tarjota yleisölle elämyksiä myös jännittävien otteluiden ulkopuolella, kertoo Hanne Nyrönen, Salibandyliiton ja U19 Lahden MM-kisojen tapahtumapäällikkö.

– On ollut hienoa huomata, kuinka innolla Lahden kaupunki ja kouluyhteisöt ovat ottaneet kisat vastaan. Teemme tiivistä yhteistyötä LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa kisojen markkinointiin ja elämyksellisyyteen liittyen, Nyrönen iloitsee.

Lahden kaupungin liikuntajohtaja Aleksi Nyström toivottaa kisat lämpimästi tervetulleeksi Lahden Urheilu- ja Messukeskukseen.

– MM-kisat sopivat erinomaisesti alueen infraan ja tukee alueen ympärivuotista käyttöä. Arvokisojen pitkä jatkumo on Lahdelle arvokas ja on hienoa laajentaa Lahdessa järjestettyjen arvokisojen lajikirjoa entisestään, toteaa Nyström.

Kansainvälisessä seminaarissa pureudutaan vastuulliseen urheiluun

U19 MM-kisojen yhteydessä järjestetään kansainvälinen vastuullisuusseminaari 8. huhtikuuta 2024.

– Paikkakunta ja seminaarin ajankohta tuntuivat luontevalta valinnalta yhteisen arvopohjan ja vastuullisuustavoitteiden myötä. Lahden kaupungin vastuullisuusstrategia ja hiilineutraaliustavoitteet tukevat myös päätöstä, kertoo Tero Kalsta, Kansainvälinen Salibandyliitto IFF.

Seminaarin tavoitteena on lisätä tietoisuutta urheilun mahdollisuuksista vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja vastuullisuuden merkityksestä urheilussa. Lisäksi seminaari kokoaa yhteen ajankohtaisia tuloksia ja tutkimustietoa. Seminaarin järjestää Kansainvälinen Salibandyliitto IFF yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa. Tapahtuma toteutetaan englanniksi.

Maksuttomaan seminaariin voi ilmoittautua oheisen linkin kautta: https://www.eventbrite.co.uk/e/environmental-sustainability-in-todays-sporting-events-tickets-731839871757?aff=oddtdtcreator

MM-kilpailujen viralliset kisasivut:
www.wfclahti2024.fi

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy