Legendaarinen Kelkkakunkku palaa Tahkolle

03.02.2023, Kuopio-Tahko Markkinointi

Legendaarinen Kelkkakunkku -tapahtuma palaa Tahkolle lauantaina 29.4.2023, kymmenen vuoden tauon jälkeen. Ja ihan perinteisissä maastoissa kilpaa ei ajetakaan, sillä tapahtuman uusi aikakausi vie kisan suoraan Suomen upeimpiin olosuhteisiin, Tahko Mountainin rinteisiin jossa kilpaa ajetaan sprintissä, hillclimbissa ja snowcrossissa.

Kelkkakunkku -tapahtuma on järjestetty ensimmäistä kertaa Levillä vuonna 1995. Vuonna 2003 tapahtuma siirtyi Tahkolle, jossa kilpailua järjestettiin vuoteen 2011 saakka. Tämän jälkeen kelkkakuninkuuden areenana toimi muutaman vuoden ajan Lahti, jonka jälkeen on järjestetty ainoastaan pieniä, paikallisia, yleensä yksilajisia kilpailuja.

Ajatus Kelkkakunkun henkiin herättämisestä syntyi keväällä 2022, kun kuopiolainen lajin aktiiviharrastaja Petri Tukiainen sekä muun muassa snowcrossin SM -sarjan ja superliigan järjestelyissä mukana olleet Päivi ja Teemu Koistinen tapasivat edellisen moottorikelkkakauden jälkitunnelmissa. Kolmikon kohtaamisesta syntyi Kelkkakunkku ry, joka nyt vastaa kilpailun järjestämisestä.

”Moottorikelkkailun eri lajien harrastajien keskuudessa on ilmennyt näkemys siitä, että kauden isompi yhteinen tapahtuma puuttuu. Kelkkakunkku vastaa nyt tähän toiveeseen”, kertoo Päivi Koistinen.

”Tapahtuma on saanut Tahkon alueen yrittäjiltä erittäin kiinnostuneen vastaanoton jo ennakkoon. Vappu on yleensä ollut Tahkolla hiljainen, vaikka lunta vielä lumetetuissa rinteissä riittääkin. Nyt järjestettävä tapahtuma tukee hienosti alueen talvisesongin loppua ja mahdollistaa samalla kisan järjestämisen huippuolosuhteissa. Viikonlopusta odotetaan vilkasta niin kelkkakansan kuin muiden vappuviikonlopun juhlijoiden myötä”, Päivi Koistinen jatkaa.

Kisa ajetaan Tahkon rinnealueella

Tahkon Kelkkakunkussa tullaan näkemään vanhoja legendoja, yllätysnimiä sekä joukko kovimpia kotimaisia julkisuuden henkilöitä. Kelkkakunkku 2023 käynnistyy Tahko Mountainin eturinteissä klo 9 ja finaalit ajetaan klo 18 alkaen. Kelkkakunkun ilmoittautuminen on avattu Suomisport -palvelussa.

Sprintin reitti kiemurtelee pitkin rinnealuetta, hillclimb ajetaan Vauhtirinteessä ja snowcross Turistirinteen ja Mini Mountainin alueella. Yleisön katselualue rakentuu eturinteiden juurelle, joten kisaa voi seurata aivan parhailta paikoilta.

”On ihan mahtavaa saada Kelkkakunkku takaisin Tahkolle”, kommentoi Tahkon rinneyhtiö Tahko Mountainin liiketoimintajohtaja Pasi Martikainen ja jatkaa ”Huhtikuun loppupuoli on meille muutoin varsin hiljaista aikaa, vaikka rinteissä vielä lunta onkin. Uskon, että uudistunut Kelkkakunkku tuo mukavasti pöhinää alueelle ja kilpaa voidaan näin laskettelusesongin ulkopuolella ajaa rinnealueella, sen profiileja hyödyntäen”.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy