Peppi Konsteri on vuoden keilaaja 2022 – ”Paljon olen tehnyt töitä tämän eteen”

Peppi Konsteri vuoden keilaaja

14.1.2023 Suomen Keilailuliitto

Suomen Keilailuliitto valitsi vuoden keilaajaksi Peppi Konsterin. Tampereella asuva ja keilaseura Porin Giantsia edustava 19-vuotias Konsteri sai palkintonsa Ballmaster Openin yhteydessä Talin keilahallissa. 

Vuoden 2022 keilaajaksi on valittu Peppi Konsteri, joka voitti henkilökohtaisen All event -kultamitalin elokuussa Aalborgissa pelatuissa naisten EM-kilpailuissa. Samoista kilpailuista hän saavutti myös pronssia pari sekä triokilpailuista. Tämän lisäksi hän voitti All event-kultaa Junioreiden EM-kilpailuista Wittelsheimista sekä myös parikultaa ja joukkuepronssia.

– Tämä on sellainen palkinto, josta olen haaveillut pidempään. Edellisinä vuosina olen saanut katsoa, kun palkinto on jaettu muille huippukeilaajille, joten arvostan tätä valintaa paljon. Mielestäni olen myös palkinnot ansainnut ja paljon on tehty töitä tämän eteen. Viime vuoden kohokohta oli naisten EM-kilpailuiden All event -kulta sekä tietysti sama mitali junioreiden EM-kisoista, mutta myös Mila Nevalaisen kanssa voitettu junioreiden EM-parikulta, Konsteri kertoo.

Myös vuosi 2023 tulee olemaan Konsterille kiireinen keilaradoilla. Tälläkin hetkellä hän pelaa Brunswick Ballmaster Openissa, jossa hän etenee karsinnan päätteeksi viikonlopun finaalivaiheisiin.

– Tämän vuoden iso juttu on lähtö Yhdysvaltoihin ammattilaiskiertueelle, jossa on tarkoitus pelata kahden kuukauden ajan touko-kesäkuussa. Lisäksi tämän vuoden iso tavoite on loppuvuoden naisten MM-kilpailuissa, kunhan niiden aikataulut varmistuvat. Sinne olisi kiva ansaita paikka ja päästä taistelemaan MM-mitaleista, hän sanoo.

Viime vuodesta Konsteri haluaa kiittää taustajoukkojaan, jotka ovat mahdollistaneet nuoren urheilijan unelmien tavoittelemisen.

– Valtavasti olisi henkilöitä, joita kiittää. Omaa äitiäni haluan isosti kiittää, sillä hän on isoin tukijani ja vienyt minua kaikessa eteenpäin. Lisäksi haluan kiittää isääni, jota ilman en varmasti koskaan olisi edes aloittanut keilailua. Kiitokset menevät myös maajoukkueen päävalmentajalle Jarmo Ahokkaalle, jonka kanssa olemme tehneet paljon töitä. Iso kiitos myös kaikille tukijoilleni sekä sponsoreille, joita ilman en pystyisi niin paljon kiertämään ja pysymään parhaimmillani, Konsteri kiittää.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy