Pilkki12 -kilpailun voiton veivät Erämaankeisarit ja Mikari

29.01.2023, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Lauantaina 28. tammikuuta kilpailtiin toistamiseen Suomen Vapaa-ajankalastajien järjestämän rajattoman Pilkki12:n kärkisijoista. Kilpailu oli nimensä mukaisesti kaksitoista tuntia kestävä pilkkimittelö, joka samalla toimi lähtölaukauksena kuukauden mittaiselle Pilkkikuulle.

Kilpailukaloiksi kelpasivat viime vuodelta tutut ahven, kiiski, made ja särki. Lisäksi mukana oli nyt ensimmäistä kertaa siika. Kolme parasta eri lajin kalaa otettiin huomioon lopputuloksessa.
Pilkki12 -kilpailussa oli mukana 100 joukkuetta, joista 73 osallistui Fiilistely-sarjaan ja 27 Pro-sarjaan. Molemmissa sarjoissa nähtiin komeita kaloja ja tuloksia.

Fiilistely-sarjan voitto meni Erämaankeisareille, eli Joni Jaakolalle ja Jorma Jaakolalle. Heidän saaliinsa pistepotti ottaen huomioon eri kalalajien kertoimet oli mainio 191,20. Toiselle sijalle pilkki Napapiirin ealin uittajat, jossa pilkkivät Milla Ristonmaa ja Samuli Hämäläinen. Kolmas sija meni Team Sensas Finland ry -joukkueelle, jossa kilpailivat Henri ja Vili Lillman.

Pro-sarjan voitto meni Mikarille, jossa pilkkivät Kari Pihlajamäki ja Mika Mäenpää. Heidän yhteispisteensä olivat huikeat 204,20. Toiseksi nousi Turun Martit, jossa pilkki Mikael Jaakkola ja Ville Jakonen. Heidän saamansa peräti 35-senttinen särki on myös mainitsemisen arvoinen saalis, joka oli omiaan nostamaan joukkueen hopeakorokkeelle. Pronssisijalle nousi Fishingteam_Tkm, jossa kilpailivat Jari Kankaanpää ja Kalle Salminen. He onnistuivat saamaan koko kilpailun pisimmän ahvenen. Körmyniskan pituus oli peräti 48 senttiä.

Pilkkikuu -kilpailu jatkuu edelleen kuumana koko helmikuun ajan ja siihen pystyy ilmoittautumaan mukaan aina 10. helmikuuta asti.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy