Se on siinä! Poikien EM-joukkue juhlii keilailun Euroopan mestaruutta – ”Ei pysty käsittämään”

Kuvassa mestarijoukkue: Jussi Laine, Roni Leskinen, Markus Lahti ja Luukas Väänänen

06.04.2023, Suomen Keilailuliitto

Jussi Laine, Roni Leskinen, Markus Lahti, Luukas Väänänen ja valmentaja Juha Immonen päättivät poikien joukkuekilpailun kultajuhliin Wiensissä pelattavissa junioreiden EM-kilpailuissa voitettuaan Ruotsin loppuottelussa. Suomen joukkue keilasi mielettömän päivän, ja superjännittävässä loppuottelussa Suomen pojat venyivät ratkaisuruuduissa ja kultamitalit matkasivat Suomeen tuloksella 833-806. Suomen pojat ovat voittaneet joukkuekultaa nyt kahtena vuotena putkeen junioreiden EM-kilpailuissa.

Suomen poikien EM-joukkue (nimi, keilaseura ja asuinpaikkakunta):

Jussi Laine Patteri, Helsinki
Markus Lahti TKK, Tampere
Roni Leskinen Bay, Lahti
Luukas Väänänen Mainarit, Joensuu 

Suomen joukkue oli myös kuuden sarjan jälkeen alkukilpailun ykkösjoukkue loistavalla kuuden sarjan tuloksella 5436 (KA 226.5). Välierässä Englannin joukkue ei päässyt yllättämään, kun Jussi LaineRoni LeskinenMarkus Lahti ja Luukas Väänänen iskivät näytöstyyliin taululle ison tuloksen ja matkasivat loppuotteluun tuloksella 921-845.

Loppuottelusta puolestaan muodostoi todellinen jännitysnäytelmä, kun Suomi ja Ruotsi pelasivat aivan rinta rinnan ratkaisuruutuihin asti. Suomen pelaajat onnistuivat pitämään pään kylmänä, keilasivat kymppiruuduissa paremmin ja lopulta Suomen ankkurina pelannut Luukas Väänänen löi lopullisesti Ruotsilta portit kiinni kymppiruudun avausheitollaan tehden kaadon. Pisteet Suomelle 833-806 ja mestaruusjuhlat olivat valmiina alkamaan.

– Ei tätä vielä pysty edes käsittämään, enkä osaa oikein edes kuvailla sitä tunnetta, kun sillä ratkaisevalla heitolla kaikki keilat lähtivät. Sain siihen vielä hyvän heiton tehtyä, mikä tuntuu erityisen hyvältä. Osasin oikealla tavalla nollata siinä kohtaa paineet. Tänään kokonaisuudessaan me pelasimme joukkueena mielettömän hyvin, ei pysty edes keksimään moitteita mihinkään kohtaa päivää, Väänänen tunnelmoi kultamitali kaulassa.

Suomen joukkueen tarina tämän kullan takana on myös hieno. Väänänen ja Roni Leskinen ovat nyt kaksinkertaisia joukkuekilpailun Euroopan mestareita, sillä he kuuluivat myös viime vuonna Suomen kultajoukkueeseen. Lisäksi Jussi Laine ja Markus Lahti saavuttivat kultaa nyt ensimmäisissä arvokilpailuissaan.

– Todella hyvät on tunnelmat, ei pysty sanoin kuvailemaan. Itselleni sattui loppuottelussa pari huonompaa heittoa, mutta pystyin vielä kymppiruudun muuraamaan umpeen, mikä helpotti Väänäsen omaa urakkaa. On tämä hieno juttu ja meillä on loistava joukkue, jossa kaikki tukivat toisiaan joukkuekilpailun ajan, sanoo Lahti, joka on ykkösenä myös turnauksen All Event -pisteissä.

Poikien valmentaja Juha Immonen tiivisti hyvin, mihin loppuottelu ratkesi.

– Oltiin parempia ratkaisuruuduissa tänään, piste. Uskomattoman hieno päivä, kun olimme kuuden sarjan jälkeen kärkipaikalla, ja mikä sen hienompaa kuin voittaa Ruotsin kova joukkue loppuottelussa. Kaikki pelasivat hienosti läpi päivän.

Lue lisää kultajoukkueen tunnelmia osoitteessa keilailu.fi

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy