Sulkapallon Suomen mestarit ovat selvillä – Nyqvistille suvereenilla esityksellä kaksi kultaa

Nella Nyqvist, kuva Jere Kokko

04.02.2023, Sulkapalloliitto

Nuori superlupaus Nella Nyqvist voitti uransa toisen naisten kaksinpelin mestaruuden, kun viime vuoden mestari Nella Siilasmaa kaatui lukemin 21-11 21-9 tänään Vantaan Energia areenalla. Illan toisen kultamitalinsa hän pokkasi naisten nelinpelissä parinaan Jenny Vähäsarja. Petra Saarnivaara ja Sonja Granqvist taipuivat suoraan kahdessa erässä 21-5 21-7.

Miesten kaksinpelissä nähtiin viime vuoden finaalin toisinto, kun Kalle Koljonen ja Joakim Oldorff ottivat mittaa toisistaan. Tänä vuonna vaihtui kuitenkin mestari, sillä Oldorff onnistui kukistamaan Koljosen kolmessa erässä 21-8 15-21 21-9.

Sekanelinpelissä jatkui Anton Kaistin ja Iina Suutarisen valtakausi, Jenny Vähäsarja ja Julius Von Pfaler taipuivat 21-19 21-18. Anton ja Iina ovat voittaneet sekanelinpelin Suomen mestaruuden nyt neljänä vuonna peräkkäin.

Illan päätteeksi ratkaistiin miesten nelinpelin mestaruus, ottelussa kohtasivat Anton Kaisti ja Joonas Korhonen sekä viime vuoden voittajat Joakim Oldorff ja Tony Lindelöf. Kaisti ja Korhonen olivat parempia lukemin 21-18 21-13. Kyseessä on Joonas Korhosen ensimmäinen Suomen mestaruus.

Sulkapallon Suomen mestaruudet pelattiin 69. kertaa.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy