Suomi kolmas pyöräsuunnistuksen maailmancupin sekaviestissä Latviassa

Jussi Laurila. Kuvaaja Donatas Lazauskas

Suomen Suunnistusliitto

Pyöräsuunnistuksen maailmancupin toinen kierros Latviassa päättyi sunnuntaina sekaviestiin. Kolmen osuuden sekaviestissä yksi osuus on naisten osuus ja kaksi osuutta miehillä.

Aloitusosuudelta kärjessä vaihtoi Itävallan Martin Illig, ja Suomen joukkueissa naiset vastasivat aloitusosuudesta. Suomalaisista parhaimpana vaihtoi kolmosjoukkueen Saara Yli-Hietanen seitsemäntenä reilut neljä minuuttia Itävaltaa perässä. Ykkösjoukkueen Ruska Saarela vaihtoi 8.48 erolla kärkijoukkueeseen.

– Tuntui, että pysyin alussa ihan siinä vauhdissa mukana, mutta sitten suppa-alueelle tultaessa minulla jotenkin kääntyi päässä 180-astetta. Tein siinä varmaan viiden minuutin virheen, ja loppumatkan yritin sitten vain kiskoa muita kiinni, harmitteli Ruska Saarela virhettä.

Toisella osuudella kärkipaikalle nousi Liettua, ja pirteästi Latviassa ajanut Jussi Laurila nosti Suomen ykkösjoukkueen yhdeksänneksi 5.43 erolla kärkeen.

– Vähän tuntui väsyneeltä eilisen pitkän matkan jälkeen, mutta yritin suunnistaa mahdollisimman virheettä. Se sujuikin aika hyvin ja toivoa alkoi löytymään, kun sain muiden joukkueiden selkiä kiinni. Se kulki mukavasti ja ankkuriin oli kova luotto, kertoi Jussi Laurila.

Ankkuriosuudella Liettuan Ignas Ambrazas teki lisää eroa takaa-ajavaan Italiaan, ja otti voiton 2.55 erolla Italiaan. Pronssille nousi komeasti Suomen joukkue 3.13 erolla Liettuaan. Pyöräsuunnistuksen henkilökohtaista maailmancupia johtava Andre Haga teki ankkuriosuudella vakuuttavaa jälkeä.

– Se oli ehjä suoritus, vain yksi pieni virhe matkalla tuli. Vaihtopuomilla Jussi sanoi ohjeeksi, että se on ajorata, ja hän käski ajaa kovaa. Yritin toteuttaa Jussin ohjetta sitten parhaani mukaan, ja kivasti pääsin aivan lopussa laittamaan Sveitsinkin ankkurin koville ja ohitin Jaeggin vahvalla menolla, iloitsi ankkuri Andre Haga.

Tulokset – pyöräsuunnistuksen maailmancupin sekaviesti 7.7.2024, Smiltene, Latvia

1) Liettua (Gabriele Andrasiuniene, Jonas Maiselis, Ignas Ambrazas) 2.17.41, 2) Italia (Iris Aurora Pecorari, Fabiano Bettega, Luca Dallavalle) 2.20.36, 3) Suomi (Ruska Saarela, Jussi Laurila, Andre Haga) 2.20.54, … Suomi 2 (Antonia Haga, Tomi Nykänen, Miika Nurmi) 2.23.28, Suomi 3 (Saara Yli-Hietanen, Antti Rissanen, Pasi Pyykönen) 2.29.15, Suomi 4 (Silja Yli-Hietanen, Siiri Rasimus, Essi Hakala) hyl

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy