Triathlonin puolimatkan MM-kilpailut aiheuttaa poikkeavia järjestelyjä katualueilla, bussilinjoilla sekä vesiliikenteessä sataman alueella

Triathlontapahtuma VinFast IRONMAN 70.3 World Championship järjestetään Lahdessa 26.–27.8. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden Urheilu- ja messukeskus ja Lahden satama, mutta pyöräilyreitti kulkee myös Hollolan ja Kärkölän alueella.

Triathlonkilpailuihin paikan on lunastanut yli 6200 kilpailijaa 115 eri maasta. Naiset kilpailevat lauantaina 26.8. ja miehet sunnuntaina 27.8.

Kilpailut käydään liikenteeltä suljetuilla reiteillä. Kilpailut käynnistyvät molempina aamuina klo 7.30 ja kilpailijoita on reiteillä aikavälillä 7.30–18.30. Tämä vaikuttaa alueen asukkaiden liikkumiseen. Reitillä on valvottuja ylityskohtia ja käytössä saattoautot, joita voidaan hyödyntää liikkumistarpeen mukaan. Hälytysajoneuvoilla on pääsy reitille normaalisti.

MM-kilpailut aiheuttavat muutoksia myös vesiliikenteeseen. Vesikulkuneuvolla liikkumista rajoitetaan molempina kilpailupäivinä Vesijärven sataman alueella klo 7.00–11.20.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy