Naapurini Totoro

Lastenkulttuurin nuorisotoimittaja Aurelia Sippoin ja kulttuuritoimittaja Tapio Sippoin. 25.03.2020. 21:17:12

Näinä aikoina on hieno mahdollisuus katsoa kaikessa rauhassa kotona klassikkoelokuvia. Naapurini Totoro on eräs parhaista lastenelokuvaklassikoista.

Hayao Miyazakin kolmas pitkä elokuva Totoro on Studio Ghiblin tuotannon hurmaava peruskivi ja ehkä kaikkein paras elokuva. Totoro-hahmo on myös koko Ghiblin logo. Totoron nostalginen, 30-luvun Showaan sijoittuva luonnonläheinen maailma ja tarina uuteen taloon muuttavista siskoksista sekä viereisessä metsässä elävistä maagisista olennoista sisältää useita Miyazakin tuotannon kantavia teemoja.

Samalla Totoro on kunnianosoitus luonnonvoimille. Lapset ja isä muuttavat tarinassa uuteen kotiin, jossa melkeinpä kummittelee. Samalla elokuva on tarina läheiseen metsään tutustuvien 10- ja 4-vuotiaiden tyttöjen näkökulmasta. Elokuvan viehätysvoimaa ei voi mitenkään kiertää eikä väistää ja siksi se on kasvanut superklassikon asemaan. Totoro on myös maailmanlaajuinen ilmiö. Tätä elokuvaa on helppo suositella, sillä se sopii taatusti kaiken ikäisille.

Lastenkulttuurin nuorisotoimittaja Aurelia Sippoin arvioi elokuvaa näin: 

Totoro on yksi parhaista elokuvista, jonka tiedän. Olen katsonut sen yli kymmenen kertaa. Elokuva on vauhdikas ja iloinen. Ääninäyttelijät sopivat hyvin rooleihinsa. Elokuvan musiikki on hyvin suunniteltu ja siitä tulee samat tunteet kuin mitä elokuvan hahmot tuntevat. Tarina on iloinen, maaginen ja vähän mahdoton. Satsuki, pikkuinen Mei ja Totoro ovat elokuvan parhaat hahmot. Kissabussi on mukavasti yllättävä tapaus.

Ikäraja: Sallittu

Pituus: 86 min.

Ohjaus: Hayao Miyazaki

Genret: Animaatio, Koko perheen

Naapurini Totoro

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy