Uudessa Viaplay-dokumentissa kiistelty teknologiamiljardööri – Kuka on Elon Musk?

02.12.2022, Viaplay Group

Kuka on Elon Musk, teknologiaguru mm. menestysyritysten Tesla ja Space X takana? Kolmiosainen Viaplay-dokumentti The Elon Musk Show seuraa Muskin elämää aina Etelä-Afrikan juurilta nykypäivään, kiistanlaiseksi sähköautomiljardööriksi. Dokumentin tekijät ovat haastatelleet niin Muskin perheenjäseniä, ystäviä ja työntekijöitä, kuin myös hänen pahimpia vihollisiaan, luodakseen laaja-alaisen kuvan siitä, kuinka Elon Muskista tuli maailman rikkain henkilö.

Teknologiabuumi käy kuumimmillaan Kalifornian Piilaaksossa 1990-luvun puolivälissä. Tekkinörtti eteläafrikkalaismies Elon Musk nukkuu yönsä konttorinsa lattialla ja pesee pyykkinsä paikallisella YMCA:lla (NMKY), tehden kaikkensa saadakseen uransa lentoon.

Lopulta Elon Muskin läpimurto tapahtuu, juurikin San Franciscossa. Osaamistaan hyväksikäyttäen hän rakensi ja myi teknologiayrityksen, ja jo 28-vuoden iässä hänestä tuli multimiljonääri. Hän pääsee vihdoin nautiskelemaan menestyksensä hedelmistä, ja rakastuu brittiläisnäyttelijätär Talulah Rileyyn, kunnes hän kokee elämässään suuren haasteen.

Dokumenttisarjan tekemiseen on käytetty laajasti materiaalia Elon Muskin elämästä, ja se kaivaa Muskin uran ratkaisevia hetkiä hänen ensimmäisestä teknologiasta Teslan ja SpaceX:n nousuun.

–Elon Musk on tällä hetkellä ehkä yksi maailman ristiriitaisimmista hahmoista, joten ajankohta on äärimmäisen otollinen saada hänestä kertova dokumenttisarja ensi-iltaan juuri nyt. Sarja avaa meille sitä, kuka oikeastaan on Elon Musk, ja miten hänestä tuli niin menestynyt kuin hän nykypäivänä on, sanoo Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer, Viaplay Group.

Dokumenttisarja on kuvattu juuri ennen kuin Musk otti haltuunsa mikroblogi Twitterin. The Elon Musk Show on kolmiosainen Viaplay-dokumentti, joka saa ensi-iltansa 5. tammikuuta Elisa Viihde Viaplayssa.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy