Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin
Luin erikoisen dekkarin. Sen tarina etenee yllätyksiä kylväen. Kirjoittaja Antti Korhosen tyyli on kirjan alussa inhorealismia, huumoria ja satiiria yhdistävä sosiokulttuurisia stereotypioita ja karikatyyrejä viljelevä. Jossain välissä vaikuttaa kuin lukisi pornografista julkaisua, joten mikään pikkulasten kirja tämä ei ole. Loppu huipentuu melkoiseen väkivaltaan. Kirjan taustaksi voisi lukea esim. Karhuryhmä nimisen kirjan, jonka arvio löytyy myös Uutislähteestä.
On vaikea sanoa, muistuttaako Poliittinen Eläin kenenkään muun dekkarikirjailijan tyyliä, mutta jos puoliväkisin jotain sanon, niin ehkäpä Don Winslow ja Ilkka Remes kun risteytetään Raymond Thornton Chandlerin yksityisetsivä Philip Marlowen tyyppiseen hahmoon ja sekaan hämmennetään ripaus kovaa aikuisviihdettä, niin alamme olla lähellä. Ilkka Remes ja Antti Korhonen lienevät taustatyön tekemisen kannalta molemmat melko ahkeria. Ainakin Korhonen on osin tehnyt kotiläksynsä hyvin, sillä vanhana opettajana hän asian varmastikin osaa.
Korhosen kirjan kannen mukaan kyseessä on ”takuulla toksisen maskuliininen ja poliittisesti epäkorrekti dekkari”. Tämä pitää täysin paikkansa. Ja kuten kirjailija itse totetaa, ”Antti Korhonen ei kumartele mihinkään suuntaan kolmannessa dekkarissaan viedessään kovaksikeitetyn dekkarinsa tasolle, joka saa paljastuneen establishmentin änkyttämään häkeltyneenä ja aiheuttaa epäilemättä syvää paheksuntaa ja triggeröitymistä useille eri tahoille”. Moinen mainoslausahdus pitää tällä kertaa erinomaisesti paikkansa. Tätä kirjaa ei ole tarkoitettu aroille eikä sievisteleville teeskentelijöille.
Jutun lukuiloa pilaamaton juoni: Tämä dekkari tuo estradille kolmannen kerran virkaheiton ex-poliisin Johannes Väänäsen, joka on kirjan aluksi vastoin tahtoaan joutunut oman lapsensa ”perhepäivähoitajaksi”. Onnekseen hän saa muita töitä. Työtarjous vetää Väänäsen mukaan peliin, joka vaikuttaa aluksi varsin sekavalta turvamieshommalta, mutta muuttuu pian poliittisten murhien verisirkukseksi, joka saa samalla koko Suomen täysin sekaisin. Väänänen saa myös apua Atlantin toiselta puolen ja pääsee jäljille, jotka johtavat hänet hetken hekumallisen onnen kautta täysin toivottomaan tilanteeseen. Kirjan lopussa ns. ”kaiken menettäneen miehen ainoa lohtu on mahdoton kosto”.
Jos hankit tämän tutullesi esim. joululahjaksi, on hyvä tietää myös, että kirjan saa verkkokaupasta kirjailijan nimikirjoituksella.
ISBN 978-952-6897-2-3. Sidosasu pehmeäkantinen. Sivumäärä 276. Mitat 148 mm x 210 mm x 18 mm.
Yksi kommentti artikkelissa “Poliittinen Eläin kirjan arvio”
Kommenttiosio on suljettu.