I love Tanhu valloittaa Tampereen – Pispalan Sottiisia juhlitaan jälleen 12.-16.6.2024!

Pispalan Sottiisi kokoaa kansantanssiväen Tampereelle kesäkuussa 2024. Kuva: Aki Tulikari

Pohjoismaiden suurin kansantanssifestivaali, Pispalan Sottiisi, kerää kesäkuun toisella viikolla Tampereelle lähes tuhat tanssijaa ja soittajaa yli 60 ryhmästä eri puolilta Suomea. Kansanmusiikki- ja kansantanssialan yhteinen vuoden teema ”omasta päästä” kutsuu osallistuvia ryhmiä luomaan omia ja yhteisiä esityksiä kirjaimellisesti omasta päästä. 

”Tavoitteenamme on nähdä esityksiä, joissa on ideoitu kaikille sopivaa yhdessä esitettävää ohjelmaa muksusta mummoon ja vauvasta vaariin”, kertoo tapahtuman ohjelmatuottaja Miikka Huisko Suomen Nuorisoseurojen tapahtumatoimistosta.

Osallisuus on toinen kantava teema tämän vuoden tapahtumassa. Eri puolilta Suomea tulevista esiintyjäryhmistä on muodostettu kuusi ryhmittymää eli Vakkaa. Kukin Vakka suunnittelee oman yhteisesityksensä, jota esitetään niin maksullisissa konserteissa kuin keskellä kaupungin vilinää. 

”Näin tavoitamme niitäkin ihmisiä, jotka eivät muutoin löytäisi konsertteihimme”, iloitsee Pispalan Sottiisin johtaja Jukka Heinämäki. ”Tavoitteenamme on myös yleisön osallistaminen, mutta miten – se jää Vakkojen päätettäväksi”, jatkaa Heinämäki.

Kansantanssi eli tanhu elää vahvasti tässä ajassa. Pispalan Sottiisi on toiminut 50-vuotisen historiansa aikana edelläkävijänä luomalla esimerkiksi turvallisemman tilan periaatteet omiin tuotantoihinsa. Pispalan Sottiisin tämän vuoden sisältöteema ”I love Tanhu” näkyy myös samalla viikolla pidettävässä MansePride-tapahtumassa.

Pispalan Sottiisin järjestää Suomen Nuorisoseurat ry.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy