Lasten museofestarit muuttavat Tapiolan museot viikonlopun mittaisiksi pyjamabileiksi 16.–17. maaliskuuta!

Lasten museofestarit: Pyjamabileet

Pienten museovieraiden suosikkiviikonloppu tulee taas, kun Lasten museofestarit ottavat haltuun EMMA – Espoon modernin taiteen museon, KAMU Espoon kaupunginmuseon, Näyttelykeskus WeeGeen sekä pihan toisella puolella sijaitsevat Museo Leikin ja Suomen kello- ja korumuseo Kruunun! Tänä keväänä festareilla vietetään pyjamabileitä. Museot täyttyvät luovasta yhdessä tekemisestä ja railakkaasta ohjelmasta koko viikonlopun ajaksi.

Miltä kuulostaisi lähteä pyjamat päällä seikkailulle museoiden unimaailmoihin? Pian se on mahdollista! Lasten museofestareilla 16.–17.3. on luvassa paljon pyjamabileistä ja mielikuvitusmaailmoista inspiroitunutta yhteistä tekemistä ja kokemista: pajoja, esityksiä, musiikkia ja elämyksiä, joissa taiteella, arkkitehtuurilla ja historialla on tärkeä osansa. Pyjamabilevieraita viihdyttävät koko perheen disko AnnanHouse, Chevalier-keppihevossirkus ja otteita lastenteatteriesitys Unikuskeista. Näyttelytiloissa voi myös kohdata hauskuuttavan Unitutkija-kaksikon, joka selvittelee unien mysteereitä ja ehkäpä matkalla vastaan tulee myös kaikkien suosikki unissakävelijä, Herra Hakkarainen.

Hauskasta tekemisestä ja esityksistä pääsee nauttimaan kahdessa eri museorakennuksessa, sekä lauantaina että sunnuntaina klo 11–17. Pyjamabileiden ohjelmassa on muun muassa seikkailua unien taikametsässä kummallisten olioiden kanssa, kuutamoratsastusta yöllisessä puutarhassa sekä hupaisia unia kuiskaileva uniautomaatti! Taidepajoissa pääsee puuhastelemaan uniaiheiden parissa, kuten rakentamaan luovia lukulyhtyjä iltasaduille ja askartelemaan pehmoisia unenpää-otuksia. Mukaan festareille voi myös ottaa oman unilelun, jonka voi laittaa yöpuulle iltapalan ja unilaulun tuudittamana.

Mikäli pyjamabileiden meno ja meininki hengästyttää, festareilla on myös mahdollisuus laskeutua aistiystävälliseen tilaan Höyhensaarille, jossa lapsi voi nukuttaa oman aikuisensa untenmaille. Höyhensaarten hiljaisessa tilassa on tarjolla kuulosuojaimet.

Merkkaa viikonloppu kalenteriisi, pue koko perheelle pyjamat päälle ja tule mukaan Lasten museofestareiden pyjamabileisiin!

Tarkka ohjelma aikatauluineen päivitetään helmi-maaliskuun vaihteessa osoitteeseen www.lastenmuseofestarit.fi

Lasten museofestarit: Pyjamabileet

Ajankohta:

La-su 16.–17.3.2024 klo 11–17

Tapahtumapaikat:

Tapiolan museot, eli EMMA – Espoon modernin taiteen museo, KAMU Espoon kaupunginmuseo, Näyttelykeskus WeeGeen Mauri Kunnas -näyttely sekä pihan toisella puolella sijaitsevat Museo Leikki ja Suomen kello- ja korumuseo Kruunu. Luovaa tekemistä löytyy myös Espoon kuvataidekoulusta sekä Lasten ja nuorten arkkitehtikoulu Arkista.

Sijainti:

Tapiolan museot sijaitsevat kävelymatkan päässä Tapiolan metroasemalta, osoitteessa Ahertajantie 3 (Museo Leikki ja Kruunu) ja Ahertajantie 5 (Näyttelykeskus WeeGee: EMMA, KAMU ja Mauri Kunnas -näyttely). Suosittelemme saapumista julkisilla kulkuvälineillä. EMMAn verkkosivuilta löytyy ohjevideot, joiden avulla on helppo suunnistaa aina metropysäkiltä perille museoihin. Huomioithan, että museoiden lähistöllä on hyvin rajallinen määrä parkkipaikkoja.

Hinta:

Osallistuminen Lasten museofestareille sisältyy museolippujen hintaan! Tapahtuma järjestetään kahdessa eri museorakennuksessa, jossa on kussakin oma sisäänpääsymaksunsa.

Näyttelykeskus Weegee: EMMA, KAMU ja Mauri Kunnas -näyttely 

 • Aikuiset: 20 €
  ➔ yli 29-vuotiaat
 • Alennusryhmät: 10 €
  ➔ alle 29-vuotiaat, yli 70-vuotiaat, opiskelijat, eläkeläiset, siviilipalvelus- ja varushenkilöt, opettajat, työttömät
 • Ilmainen sisäänpääsy 0 €
  ➔ alle 18-vuotiaat sekä muun muassa: henkilökohtaisille avustajille, Museokortilla, ICOM-kortilla, Kaikukortilla, Helsinki-kortilla, Pressikortilla. Tarkat tiedot Näyttelykeskus WeeGeen sivuilla.

Museo Leikki ja Kruunu 

Lasten museofestareiden aikana Leikissä ja Kruunussa myydään vain yhteisippua.

 • Aikuiset: 18 €
  ➔ yli 18-vuotiaat
 • Alennusryhmät: 10 €
  ➔ opiskelijat, työttömät, varusmiehet, eläkeläiset
 • Lapset: 3 €
  ➔ 2–17-vuotta
 • Ilmainen sisäänpääsy 0 €
  ➔ alle 2-vuotiaat, henkilökohtaiset avustajat, sekä Museokortilla, ICOM-kortilla, OAJ-kortilla, Talentia-kortilla, Kaikukortilla, Pressikortilla ja Ukrainan passilla

+ Museoiden välillä on käytössä pihapiirin alennuslippu, eli näyttämällä lipunmyynnissä toisen talon kassakuittia saa pääsylipusta 20 % alennuksen. Pihapiirin alennus ei koske alennusryhmiä.

Lasten museofestarit yhteistyössä AFRY.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy