IRONMAN 70.3 Lahti kilpaillaan 29.6.2024

Ironman 70.3 Lahti. Kuva: Ville Kaskivirta

Triathlontapahtuma IRONMAN 70.3 Lahti järjestetään kuudennen kerran Lahdessa. IRONMAN 70.3 Lahti aiheuttaa poikkeavia liikennejärjestelyjä Lahden, Hollolan ja Kärkölän alueella.

IRONMAN 70.3 Lahti järjestetään lauantaina 29.6. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden matkustajasatama ja Sibeliustalo, mutta pyöräilyreitti kulkee myös Hollolan ja Kärkölän kuntien alueella. Kilpailijoiden ja muiden liikkujien turvallisuuden vuoksi pyöräilyreitti on kokonaan suljettu autoliikenteeltä pyöräilyosuuden ajan 29.6.2024. Tiesulut ovat aikavälillä 14.30–21.10. Tämä vaikuttaa alueen asukkaiden liikkumiseen.

Kilpailun pyöräilyreitti on suunniteltu yhdessä Ely:n sekä Hämeen Poliisilaitoksen kanssa. Tapahtuman myöhäisellä alkamisajalla (iltakilpailu) sekä reitin suunnittelulla on pyritty siihen, että tiesuluista alueen asukkaille aiheutuva haitta olisi mahdollisimman pieni.
Sulkualueella on satoja liikenteenohjaajia ja toimintaa valvoo poliisi. Reitillä on valvottuja ylityskohtia ja kattava kiertotieverkosto. Hälytysajoneuvoilla on pääsy reitille normaalisti.

IRONMAN 70.3 Lahti:

  • Kilpailumatkat ovat uinti 1,9 km, pyöräily 90 km ja juoksu 21,1 km
  • Tapahtuma järjestetään Lahdessa kuudetta kertaa.
  • Tapahtumakeskuksena toimivat Sibeliustalo ja Matkustajasatama. Pyöräreitti kiertää Hollolan ja Kärkölän alueella. Pyöräreitti on suljettu liikenteeltä kilpailun ajaksi.
  • Lapsille tarkoitettu IRONKIDS-juoksu järjestetään perjantaina 28.6.2024

Home of Sports

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy