Docrates Syöpäsairaalassa hoidettiin kansainvälisiä potilaita yli 40 maasta vuonna 2022

3.2.2023 Docrates Syöpäsairaala

Yhä useampi hakeutuu Suomeen syöpähoitoihin

Kansainvälistä maailman syöpäpäivää vietetään 4. päivä helmikuuta. Kansainvälisen Nordcan (Association of the Nordic Cancer Registries) tilaston mukaan syöpään sairastuu jossain vaiheessa elämäänsä maailmanlaajuisesti joka viides ihminen, ja Suomessa noin joka kolmas. Naisten ja miesten välillä sairastumisessa on eroja. Vuosina 2016–2020 uusia syöpiä todettiin Suomessa vuosittain keskimäärin lähes 35 000 henkilöllä: 16 700 naisella ja 18 100 miehellä. Vastaavana ajanjaksona Ruotsissa todettiin uusia syöpätapauksia vuosittain yli 60 000, Norjassa Suomen tavoin lähes 35 000 ja Tanskassa lähes 44 000 kappaletta sukupuolijakauman ollessa kaikissa Pohjoismaissa yhtenäinen. Docrates Syöpäsairaalassa kävi kansainvälisiä potilaita yli 40 maasta vuonna 2022.

Pohjoismaalaisia syöpäpotilaita hakeutui Docrateelle hoitoon viime vuoden 2022 aikana lähes 300. Kansainvälisiä potilaita on Docrateella hoidettu jo yli kymmenen vuotta. Vuodesta 2019 lähtien Docrates on hoitanut yhteensä lähes 2 500 ulkomaista potilasta jopa yli 60 maasta.

– Docrateelle saapuvat kansainväliset potilaat tulevat hakemaan uusimpia syöpähoitoja ja viimeisintä diagnostiikkaa, joita ei vielä löydy potilaiden kotimaasta. Joskus hoitojonot ovat kotimaassa niin merkittävät, että sen takia etsitään hoitoa muualta. Suomessa myös syöpähoitojen kustannustaso on hyvin kilpailukykyinen verrattuna Eurooppaan tai Yhdysvaltoihin, kertoo Docrates Syöpäsairaalan johtava ylilääkäri Juha Kononen.

– Potilaiden valinnanvapaus hoitopaikan suhteen on kasvanut muun muassa EU:n potilasdirektiivin myötä. Valinta osuu yhä useammin juuri Suomeen siksi, että diagnostiikka ja kohdennetut hoitomenetelmät ovat todennetusti erittäin laadukkaita. Eri syöpien 5-vuotiseloonjäämislukuja maailmanlaajuisesti mittaavan CONCORD-3-tutkimuksen mukaan Suomi on eturauhas- ja rintasyövän sekä aikuisten aivosyöpien hoidossa Euroopan kolmanneksi paras maa, Kononen jatkaa.

Kansainvälisten potilaiden liikevaihto Suomessa jo lähes 10 miljoonaa euroa

Docrateen kansainväliset potilaat tulevat useimmin eturauhas- tai rintasyöpähoitoihin mm. Ruotsista, Norjasta, Baltian maista, Englannista, Yhdysvalloista, Tanskasta, Sveitsistä, Portugalista, Espanjasta, Belgiasta ja Ranskasta.

– Suomen vahvuus terveysmatkakohteena on kansainvälisesti laadukkaat terveyspalvelut ja erityisesti syöpähoidot koetaan yhä yksilöllisempinä. Syöpätutkijoiden ja lääkäreiden yhteistyö luo pohjan näyttöön perustuvalle, monialaiselle ja entistä yksilöllisemmälle hoidolle. Ulkomailta Suomeen hoitoon tai kuntoutukseen tulevien potilaiden tuoma liikevaihto on vuosittain lähes 10 miljoonaa euroa. Potentiaalia olisi paljon suurempaankin. Yhdessä terveyspalvelutoimijoiden kanssa haluamme rakentaa terveysmatkailusta Suomen palveluviennin uutta menestystarinaa, kertoo Suomen Terveysmatkailu Ry:n toiminnanjohtaja Maarit Haavisto-Koskinen.

– Docrateella asiantuntijoillamme on vahva kansainvälinen työkokemus eri kulttuurien kanssa toimimisesta. Asiantuntijoidemme taustat auttavat heitä kohtaamaan potilaita, jotka tulevat joskus hyvinkin erilaisista kulttuureista maailmalta. Potilaiden kynnys saapua Docrateelle madaltuu, kun he voivat asioida omalla äidinkielellään. Pystymme palvelemaan potilaitamme usealla eri kielellä. Meille on myös tärkeää, että jokainen asiantuntijamme osaa hyvää suomen kieltä. Haluamme palvella suomalaisia ja kansainvälisiä potilaitamme yhtä laadukkaasti ja yksilöllisesti. Meille jokainen potilas on yhtä tärkeä, kertoo palvelujohtaja Heli Littunen Docrates Syöpäsairaalasta.

Docrateen kansainvälisten potilaiden asiakaspalautteissa korostuu sairaalan viihtyvyys sekä aktiivinen, palvelualtis ja ainutlaatuinen yksilöllinen hoitokokemus. Sairaalassa työskentelee lähes 100 syövän hoidon, diagnostiikan ja terveys- sekä kuntoutuspalveluiden asiantuntijaa.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy