Kaakkois-Suomen rajavartiosto otti kiinni 11 henkilöä Lappeenrannassa – henkilöt hakeneet turvapaikkaa

Kaakkois-Suomen rajavartiosto otti kiinni 11 henkilöä epäiltynä valtionrajarikoksesta Lappeenrannassa Nuijamaan ja Joutsenon välisellä alueella 11.1.2024. Henkilöt ylittivät valtakunnan rajan maastoitse. Henkilöt ovat miehiä ja Iranin kansalaisia. Kaikki henkilöt hakivat kiinnioton yhteydessä turvapaikkaa. Esitutkinnassa on selvinnyt, että ryhmää on avustettu Venäjän puolella luvattomassa rajanylityksessä.

Tapahtuman selvittäminen käynnistyi Viipurin alueen rajavaltuutetun ilmoituksesta. Kaakkois-Suomen rajavartiosto jatkaa tapauksen selvittämistä yhteistyössä Venäjän Federaation rajavartiopalvelun kanssa.

Rajavartiolaitos on sisäisen turvallisuuden viranomainen, joka toimii sisäministeriön johdolla. Rajavartiolaitoksen toiminnan päämääränä on rauhallisten olojen säilyttäminen maamme rajoilla. Rajavartiolaitoksen päätehtävät ovat rajavalvonta maarajoilla ja merialueella, henkilöliikenteen rajatarkastukset maarajan ylityspaikoilla, satamissa ja lentoasemilla, pelastustoiminta erityisesti merialueella sekä sotilaallinen maanpuolustus. www.raja.fi

Rajavartiolaitos

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy