Kaakkois-Suomen rajavartioston rajanylityspaikat pysyvät suljettuina

Valtioneuvosto on päättänyt 22.11.2023 tekemällään päätöksellä, että Suomen ja Venäjän välisellä maarajalla Imatran, Kuusamon, Niiralan, Nuijamaan, Sallan, Vaalimaan ja Vartiuksen rajanylityspaikat suljetaan 24.11.2023 klo 00.00 alkaen. Kansainvälisen suojelun hakeminen Suomen ja Venäjän välisellä maarajalla keskitetään Raja-Joosepin rajanylityspaikalle. Kansainvälistä suojelua ei voi hakea Suomen ja Venäjän välisellä maarajalla muilla rajanylityspaikoilla. Päätös on voimassa 23.12.2023 asti ja perustuu rajavartiolain 16 §. Päätöksen nojalla Kaakkois-Suomen rajavartioston alueella Imatran, Nuijamaan ja Vaalimaan rajanylityspaikat pysyvät suljettuina 23.12.2023 asti.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto jatkaa valtioneuvoston päätöksen mukaisesti rajanylityspaikkojen sulkemista ja ylläpitää valmiutta reagoida rajatilanteen muutoksiin. Rajanylityspaikkojen alueelle ja lähisivustoille on rakennettu esteaitaa rajavartioston omin voimin ja Puolustusvoimien antaman virka-avun tukemana.

Rajojen valvontaa on tehostettu koko Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomalla rajaosuudella. Jalka- ja ajoneuvopartiointia, teknistä valvontaa sekä miehitettyä ja miehittämätöntä lentotoimintaa on lisätty. Kaakkois-Suomen rajavartiosto on tehnyt tiivistä yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa laittoman maahantulon ilmiön hallinnan ja rajanylityspaikkojen sulkemisen osalta.

Rajavartiostolla on hyvä kyky rajatilanteen ja laittoman maahantulon ilmiön hallintaan. Rajatilanne on säilynyt rauhallisena ja tilanne on Rajavartiolaitoksen hallinnassa.

Rajavartiolaitos

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy