Kaupan liitto reagoi PAMin kohtuuttomiin työtaistelutoimenpiteisiin

31.01.2023, Kaupan liitto

Kaupan liitto reagoi PAMin kohtuuttomiin ja äärimmäisiin työtaistelutoimiin ja käynnistää vastatoimet. Liitto päätyi erittäin poikkeuksellisena toimena lopettamaan ammattiyhdistysjäsenmaksujen pidättämisen ja tilittämisen 15. helmikuuta alkaen.

Kaupan liiton hallitus käsitteli 31.1.2023 kokouksessaan Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n ilmoittamia poikkeuksellisia lakkoaaltoja ja niiden taustalla olevia syitä. PAMin äärimmilleen viedyistä keinoista johtuen Kaupan liiton hallitus päätyi harvinaiseen ratkaisuun lopettaa PAMin jäsenten ammattiyhdistysjäsenmaksujen pidättämisen ja tilittämisen 15.2.2023 alkaen.

“Kaupan liitto ei voi istua toimettomana ja seurata sivusta PAMin työnantajiin kesken neuvottelujen kohdistamia kohtuuttomia lakkoja. Työnantajilla ei yksinkertaisesti ole tässä tilanteessa muuta vaihtoehtoa kuin turvautua omiin käytettävissä oleviin neuvottelupöydän ulkopuolisiin keinoihin”, Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala täsmentää.

Kaupan työehtosopimuksen mukaan työnantaja on velvollinen työntekijän pyynnöstä pidättämään Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n jäsenmaksut ja tilittämään ne liiton pankkitilille.

”PAMin kesken neuvottelujen ilmoittamat massiiviset lakkoaallot rahoitetaan heidän jäsentensä jäsenmaksuilla. Tämä on työnantajan ankara vastatoimi PAMin aloittamiin ääritoimenpiteisiin.”

Kaupan työehtosopimuksen voimassaolo päättyy tänään 31.1.2023. Hallituksen päätöksen mukaisesti Kaupan liitto kehottaa jäsenyrityksiään lopettamaan Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n jäsenten jäsenmaksujen perinnän 15.2.2023 alkaen.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy