Lahden kaupunki ja Ladec solmimassa kasvusopimuksen Kempowerin kanssa

Lahden kaupunki, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy ja Kempower ovat solmimassa yhteisen kasvusopimuksen. Sopimuksen tavoitteena on huomioida ja ennakoida Kempowerin nopean kasvun tarpeita pitkällä aikavälillä ja varmistaa Lahden kaupungin tarjoamien ratkaisujen oikea-aikaisuus ja laajuus. Sopimuksesta päätetään Lahden kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina 21.8.

– Lahti on ylpeästi Kempowerin kotikaupunki. Haluamme varmistaa yhtiön kasvun edellytykset Lahdessa jatkossakin. Lahdesta on nopeasti muodostunut koko Suomen sähköisen liikenteen kasvukeskus ja Kempower on tämän kehityksen moottori, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sanoo.

– Nopea kasvu vaatii paljon niin yritykseltä kuin kaupungiltakin. Sopimuksella pyrimme takaamaan, että kasvun edellytykset ovat Lahdessa paremmat kuin missään muualla.

Sopimusluonnoksessa Kempower sitoutuu ensisijaisesti arvioimaan kasvuinvestointien osalta Lahden kaupungin ja Lahden seudun tarjontaa. Lahden kaupunki ja Ladec kartoittavat Kempowerin investoinneille parhaat mahdolliset toimitilat ja tontit. Kaupunki kehittää Kempowerin toimipisteiden saavutettavuutta joukkoliikenteellä ja liikennejärjestelyillä sekä edistää Kempowerin osaavan työvoiman saatavuutta. Lahden kaupunki laatii myös vuoden 2023 aikana julkisen tilan latausstrategian.

Ladecin toimitusjohtaja Tomi Tura kertoo, että Ladec kartoittaa Kempowerin tutkimuksen ja tuotekehityksen tarpeita sekä osallistuu kumppanuuksien tunnistamiseen ja yhteisten kehitysprojektien toteutukseen.

Sähköisen liikenteen kehittäminen on Lahden kaupungille vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoden perintöä. Lahden kaupunki ja Ladec kehittävät Lahden seudun sähköisen liikenteen klusteria (Lahti GEM), joka on yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten sekä kaupunkien yhteistyöalusta liikenteen vihreän sähköistymisen teknologioiden ja ratkaisujen kehittämisessä sekä kaupallistamisessa.

Lahden kaupunki

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy