Oulun yliopiston 6G-professorit ovat vakiinnuttaneet paikkansa maailman siteeratuimpien tutkijoiden joukossa

Professorit Tarik Taleb ja Mehdi Bennis, Oulun yliopiston 6G-lippulaivasta.

Oulun yliopiston tutkijat Mehdi Bennis ja Tarik Taleb ovat jälleen päässeet Highly Cited Researchers -listalle. Tämä tarkoittaa, että he ovat yhden prosentin parhaimmistossa omalla alallaan tutkimusjulkaisujen viittausten määrässä.

Suomessa työskentelevistä tutkijoista listalle nousi tänä vuonna 16 henkilöä. Näistä siis kaksi sijoittuu Oulun yliopiston langattoman tietoliikenteen tutkimuskeskukseen (CWC) ja Suomen Akatemian koordinoimaan 6G-lippulaivaan, joka on vuonna 2018 alkanut kahdeksan vuoden tutkimuskokonaisuus. Mehdi Bennis ja Tarik Taleb olivat listalla myös kahtena aiempana vuonna.

Heillä kummallakin on keskeinen rooli 6G-tutkimuksessa ja teknologian kehittämisessä, millä luodaan pohja tulevaisuuden 6G-verkkojen toiminnalle. Bennisin ICON-tutkimusryhmässä keskitytään radioresurssien hallintaan, hajautetun tekoälyn mahdollisuuksiin ja koneoppimiseen 5G- ja 6G -verkoissa. Talebin MOSAIC!-ryhmässä tutkitaan pilvipalveluja, verkon viipalointia, tekoälypohjaista ohjelmistojen ja verkon tietoturvaa sekä laajan datan jakamista mobiilipalveluina.

Maailman viitatuimpien tutkijoiden listalle pääsee, kun tutkijalla on useampi artikkeli, joka sijoittuu viittausten määrässä yhden prosentin parhaimmistoon omalla tieteenalallaan. Listaus tehdään Web of Science -viittaustietokannasta aina kymmenen edellisen vuoden ajalta.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy