Palvelualojen työntekijöiltä lisää mielenilmauksia: torstaina vuorossa Kuopio, Joensuu ja Mikkeli

Palvelualojen työntekijät, PAMin jäsenet, jatkavat toimia vaikuttaakseen Orpo-Purran hallitukseen. Huoli omasta toimeentulosta, epäoikeudenmukaisista leikkauksista ja ammattiliittojen toiminnan vaikeuttamisesta on saatava kuuluville.

Myyjät, tarjoilijat, kokit, siivoojat ja vartijat tekevät tärkeää työtä muiden arjen sujumiseksi, mutta eivät tienaa paljon. Siksi he saavat asumistukea ja osa-aikatyön tulojen tilkkeeksi soviteltua päivärahaa. Nyt Orpon-Purran hallitus suunnittelee leikkauksia, jotka osuvat juuri heihin. Työntekijät pelkäävät tulevaa, sillä hallitus aikoo helpottaa irtisanomista ja vaikeuttaa työttömyysturvan piiriin pääsyä.

”Tähän asti ammattiyhdistysliikkeen viestillä ei ole ollut mitään vaikutusta. Orpon-Purran hallitus on päättänyt maksattaa talousohjelmansa ja palkita tukijansa työntekijän aseman heikentämisellä. Nyt korotamme ääntämme, kun vielä voimme”, PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen perustelee toimia.

Mielenilmaukset

28.9. Kuopion, Joensuun ja Mikkelin torit

PAMin, JHL:n ja Rakennusliiton Painava syy -mielenilmaukset Kuopion, Joensuun ja Mikkelin toreilla klo 12–17

PAM, JHL ja Rakennusliitto järjestävät yhteiset mielenilmaustapahtumat ympäri Savoa ja Pohjois-Karjalaa. Tapahtumissa vastustetaan Orpon-Purran hallituksen työntekijöihin kohdistuvia leikkauksia sekä työehtojen heikennyksiä. Mielenilmauksissa jaetaan tietoa leikkausten ja lakimuutosten todellisista vaikutuksista työntekijöille.

Toreille on pystytetty seinät, jonne työntekijät ja kansalaiset voivat käydä jättämässä palautetta hallitusohjelmasta. Lisäksi tapahtumassa pääsee pyörittämään #PainavaSyy -pyörää, jossa jokainen pyöräytys voittaa – toisin kuin hallitusohjelmassa.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy