PAM ilmoitti lisää lakkoja kaupan alalle

29.2.2023

PAM julisti tänään sunnuntaina 29. tammikuuta lisää työtaistelutoimenpiteitä kaupan alalle, vaikka TES-neuvottelut ovat edelleen kesken, eivätkä ensimmäiset lakot ole edes vielä toteutuneet. Uusimman kaupan varastoja koskevan lakkovaroituksen piirissä on 47 toimipaikkaa, joissa työskentelee noin 4000 työntekijää.   

Palvelualojen ammattiliitto PAM ilmoitti ensimmäisestä lakkoaallosta 22. tammikuuta. Ensimmäiset lakot sijoittuvat helmikuun toiselle viikolle 6.2. alkaen. PAMin tänään antaman toisen lakkovaroituksen mukaiset kauppojen varastoja koskevat lakot ajoittuisivat ensimmäisen lakkorintaman jälkeen alkaen 13.2. klo 5.00 ja päättyen 16.2. klo 5.00.

”TES-neuvottelut ovat edelleen kesken, eivätkä ensimmäiset lakot ole vielä edes toteutuneet, kun PAM ilmoittaa jo uusista työtaistelutoimenpiteistä. Tämä kertoo karua kieltä neuvottelukulttuurin muutoksesta. Kaupan työnantajat eivät voi jäädä toimettomana odottelemaan aina uusia lakkoaaltoja, vaan tässä täytyy pohtia muitakin keinoja”, Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala ihmettelee.

”Kaupan työllisyystilanne on jo kääntynyt laskuun ja monet kaupat ovat käynnistäneet muutosneuvotteluita. Tilanne on monille kaupoille jo nyt vaikea. Lisäksi täytyy muistaa, että kaupan lakkotilanteissa kärsijöinä ovat myös kuluttajat”, Lavikkala toteaa.

Kaupan liiton ja PAMin välisten työriitojen sovittelua jatketaan valtakunnansovittelijan johdolla alkuviikosta.

Neuvotteluiden etenemistä voi seurata Kaupan liiton ylläpitämästä Neuvottelulokista, jonne Kaupan liitto päivittää neuvotteluiden kulkua jatkuvasti.

Kaupan liitto

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy