Tokmanni ostaa kaksi kotimaista kenkäkauppaketjua – Tavoitteena mm. markkinaosuuden vahvistaminen pukeutumisen tuoteryhmässä

10.2.2023

Tokmanni on sopinut ostavansa kotimaisten kenkäkauppaketjujen Click Shoes Oy:n ja Shoe House Oy:n kaikki osakkeet. Yhtiöillä on yhteensä 29 myymälää eri puolilla Suomea sekä verkkokauppa osoitteessa www.clickshoes.fi. Click Shoesin ja Shoe Housen liikevaihto oli yhteensä lähes kymmenen miljoonaa euroa joulukuussa 2021 päättyneellä tilikaudella. Yhtiöiden omistus siirtyy Tokmannille 1.3.2023. Kauppasummaa ei julkisteta.

Vuonna 2001 perustetun Click Shoes Oy:n tuotetarjonta keskittyy naisten ja miesten jalkineisiin. Myynnissä on tuotteita esimerkiksi useilta kansainvälisesti tunnetuilta merkeiltä, kuten Bugattilta, Dockersilta ja Riekeriltä. Kaupan omaa merkkiä myymälöissä edustaa 2Moons-jalkinebrändi.

Vuonna 2008 perustettu Shoe House Oy on toiminut pääasiassa Click Shoes Oy:n myymälöissä myytävien tuotteiden hankintayhtiönä. Monille asiakkaille Shoe House on tuttu myös Turusta ja Vantaan viihdekauppakeskus Jumbo-Flamingosta löytyvistä Shoe House -ketjumyymälöistä. Shoe House -myymälät ovat erottuneet Click Shoesin myymälöistä laajemmilla valikoimillaan ja näyttävämmillä esillelaitoillaan.

Omistaja-yrittäjä Tommi Lehtisen Tokmannille myymät Click Shoes ja Shoe House työllistävät yhteensä noin sata kaupan alan ammattilaista. Yhtiöiden nykyiset työntekijät jatkavat töitään vanhoina työntekijöinä.

Luonteva lisäys Tokmannille

Click Shoes ja Shoe House sopivat Tokmannin omistukseen erinomaisesti, Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen kertoo.

– Olemme erittäin innoissamme Click Shoesin ja Shoe Housen liittymisestä osaksi Tokmannia. Jatkossa meillä on entistäkin paremmat mahdollisuudet kasvattaa jalkineiden myyntiämme ja markkinaosuuttamme pukeutumisen tuoteryhmässä.

– Click Shoesin ja Shoe Housen omistaja-yrittäjänä toiminut Tommi Lehtinen on yhdessä henkilökuntansa kanssa tehnyt erinomaista työtä rakentamalla Suomen johtavan kenkäkauppaketjun. Toivotamme kaikki jalkineiden parissa työskennelleet ammattilaiset lämpimästi tervetulleiksi Tokmannille.

Click Shoesin ja Shoe Housen myötä Tokmanni saa myös lisää jalkine- ja asusteosaamista. Tommi Lehtinen tiimeineen tulee vahvistamaan Tokmannia tuomalla mukaan lisää jalkinekaupan ja menestyksekkään liiketoiminnan osaamista.

– Neuvotteluissamme kävi hyvin nopeasti selväksi, että yrityskulttuurimme ovat hyvin samankaltaisia. Haluamme toimia kustannustehokkaasti ja nopeasti sekä tarjota laatutuotteita edullisella hintatasolla niin kuin Tokmannikin tarjoaa, Lehtinen kertoo.

– Olemmekin intoa täynnä uudesta, upeasta mahdollisuudesta. Kaupan myötä mallistojen rakentamisen mittakaava ja ostamisen volyymit kasvavat moninkertaisiksi. Näin pystymme laajentamaan entisestään jalkinevalikoimaamme ja tarjoamaan asiakkaillemme sopivia kenkiä koko maan kattavalla verkostolla, hän lisää.

Asiakkaiden palvelemista jatketaan tutuilla brändinimillä

Tokmannin suunnitelmissa on jatkaa Click Shoesin ja Shoe Housen toimintaa niiden nykyisillä brändinimillä. Myös Click Shoesin verkkokauppa jatkaa toimintaansa. Jatkossa Click Shoesilta ja Shoe Houselta tuttuja tuotteita aiotaan tuoda myyntiin myös Tokmanni-myymälöihin.

– Click Shoes ja Shoe House ovat pärjänneet kotimaisilla kenkämarkkinoilla erittäin hyvin ja siten osaltaan osoittaneet, että asiakkaat haluavat tehdä ostoksia kotimaisilta yrityksiltä, Rautiainen kertoo.

– Click Shoesin ja Shoe Housen myymälät ovat hyvin näkyvillä kauppapaikoilla, ja esimerkiksi korkea asiakastyytyväisyys on osaltaan vankistanut käsitystämme niiden menestyksestä, tuotetarjonnan hyvästä hinta-laatusuhteesta sekä henkilökunnan ammattitaidosta, hän lisää.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy