Veikkausliiga ja Superpesis palaavat Ylen kanaville

20.03.2023, Yle

Yle on hankkinut kotimaisen palloilun esitysoikeuksia vuosille 2023–2025. 

Yle on solminut Nelonen Median kanssa kolmivuotisen sopimuksen, jonka myötä Superpesiksen naisten ja miesten, Veikkausliigan sekä Kansallisen Liigan valikoituja otteluita nähdään Ylen kanavilla.

”Hienoa, että yhteistyömme Nelosen kanssa kotimaisessa kesäpalloilussa laajenee Kansallisen Liigan lisäksi. Monivuotinen sopimus takaa sarjojen paremman näkyvyyden myös Ylen vapailla kanavilla”, sanoo Ylen urheiluoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.

”Olemme innoissamme, että pääsemme yhdistämään voimamme Ylen kanssa ja tarjoilemaan maistiaisia kesän huippusarjoista. Tämän yhteistyön myötä yhä laajempi osa Suomen urheilunälkäisestä kansasta pääsee nauttimaan timanttisen kovasta urheiluviihteestä”, iloitsee Nelonen Median urheilupäällikkö Tuomas Saarela.

Tuore sopimus kattaa 5–7 Superpesiksen ottelua sekä naisten että miesten sarjoista kaudessa. Veikkausliigaa ja Kansallista Liigaa nähdään kumpaakin 6–7 ottelua kaudessa.

”Olen iloinen, että naisten ja miesten Superpesiksen sekä Veikkausliigan huippuottelut ja ratkaisuhetket palaavat Ylelle. Otteluiden yhteydessä pääsemme esittelemään suomalaisille kotimaisten pääsarjojen ilmiöitä ja ihmisiä”, kertoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

Yle näyttää sekä naisten että miesten Superpesiksestä kuukauden ottelun sekä syyskuussa ratkaisevat loppuottelut kolmannesta pelistä alkaen.

“On todella hienoa, että suuri yleisö pääsee nauttimaan kansallispelin huippuotteluista ja seuraamaan niin miesten kuin naisten mestaruuden ratkeamista myös Ylen kanavien kautta. Vapaan kanavan ottelut Ylellä täydentävät hyvin Ruudun kattavaa palvelua”, toteaa Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet.

Veikkausliigasta ja Kansallisesta Liigasta Yle näyttää ottelun lähes joka kuukausi, kun sarjakausi kestää huhtikuusta loka-marraskuulle asti.

”Veikkausliigan paluu Ylen kanaville on luonnollisesti meille ja koko suomalaiselle jalkapallolle todella merkittävä ja iloinen asia. Ylen panostus Veikkausliigaan nostaa sarjan näkyvyyttä sekä tavoittavuutta jälleen uudelle tasolle”, iloitsee Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Kansallista Liigaa on nähty jo aiemmin Ylen kanavilla.

”Jalkapallon naisten pääsarja tarjoaa yleisölle inspiroivaa, perheystävällistä ja upeita roolimalleja täynnä olevaa huippujalkapalloa. Olen iloinen, että Ylen kanavien kautta sarjan näkyvyyttä, tarinoita ja ilmiöitä voidaan viedä entistä useampiin kotikatsomoihin”, sanoo Suomen Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

Kolmevuotinen sopimus kattaa ensi vaiheessa kauden 2023 ja sisältää option kausista 2024 ja 2025.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy