Maantiepyöräilyn olympiavoittaja kesäkuussa Lahteen

Greg Van Avermaet

Lahdessa ajettava FNLD GRVL järjestetään toisen kerran kesäkuussa. Päijät-Hämeen sorateillä ajettavassa tapahtumassa on mukana belgialainen olympiavoittaja Greg Van Avermaet.

Greg Van Avermaet päätti maantiepyöräilyuransa viime vuoden lopussa, mutta jatkaa kilpailemista mm. gravel-pyöräilytapahtumissa. 15.6.2024 osuu belgialaisen kalenteriin ja näin ollen Lahdessa nähdään yksi viime vuosikymmenien tunnetuimmista pyöräilijöistä.

Avermaet voitti maantiepyöräilyn olympiakultaa Rio de Janeirossa 2016. Pitkältä meriittilistalta löytyy iso määrä voittoja suurkilpailuista, esimerkiksi voitot kilpailuista Paris-Roubaix, Pariisi-Tours, Tirreno-Adriatico, Omloop Het Nieuwsblad ja Gent-Wevelgem. Meriittilistalta löytyy myös kaksi Ranskan ympäriajon etappivoittoa.

”En ole koskaan kilpaillut Suomessa, mutta olen kuullut, että tapahtuma ja siellä olevat tiet ovat maailmanluokkaa. Odotan innolla FNLD GRVL -tapahtumaa ja että pääsen kilpailemaan Lahdessa tulevana kesänä”, Greg Van Avermaet kommentoi.

FNLD GRVL on kilpailu ja tapahtuma

Valtteri Bottaksen ideoima sorapyöräilytapahtuma FNLD GRVL ajetaan 15.6. Lahdessa. Tapahtuma siirtyy kokonaisuudessaan Lahden satama-alueelle. Viime kesänä tapahtuma keräsi Lahteen hieman vajaat 900 pyöräilijää. Kansainvälisiä vieraita osallistujista oli 67 % ja kaiken kaikkiaan 27 eri maata oli edustettuna.

FNLD GRVL on useita päiviä kestävä tapahtumakokonaisuus, joka pitää sisällään kilpailun lisäksi eri kumppanien ryhmälenkkejä, expon, lasten kilpailun, mediatilaisuuksia ja tiiviin ylämäkikisan.

FNLD GRVL on sekä kilpailu että elämyksellinen tapahtuma. Tarjolla on kolme matkavaihtoehtoa ja kilpasarjoissa jaossa on 20 000 euroa palkintorahaa. Etenkin lyhyen matkan osallistumiskynnys on matala.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy