Biolan Turpeeton Puutarhamulta

Biolan Oy

08.02.2023, Biolan Oy

Biolan on alan uudistajana lähtenyt etsimään uusia, kestäviä vaihtoehtoja turpeen käytölle, sillä yritys haluaa olla etulinjassa vihreän siirtymän ratkaisujen kehittämisessä. Biolan on avannut Euraan koko maailman mittakaavassa ainutlaatuisen biokuitulaitoksen, jossa valmistetaan puukuitua sekä puukuidun ja suobiomassan sekoitusta kasvualustaraaka-aineeksi. Uuden tuotantolaitoksen avulla Biolan pystyy tarjoamaan aidon, tutkitun ja käytännössä testatun vaihtoehdon kasvualustatuotteiden valmistamiseksi. Kevään uutuudessa, Biolan Turpeettomassa Puutarhamullassa, on hyödynnetty uudessa biokuitulaitoksessa valmistettuja raaka-aineita, ja uutuusmulta on valmistettu 100-prosenttisesti raaka-aineista, jotka ovat joko kierrätettyjä tai nopeasti uusiutuvia.

Biolan Turpeeton Puutarhamulta on kuohkea ja ravinteikas multa kaikkialle puutarhaan. Mullan sisältämät biohiili ja kasvualustasammal pystyvät varastoimaan vettä itseensä ja luovuttavat sitä vähitellen kasvien käyttöön mullan kuivuessa. Pidemmän kasteluvälin ansiosta multa soveltuu erinomaisesti esimerkiksi lavaviljelyyn. Turpeeton Puutarhamulta säilyttää ilmavuutensa myös rankkasateella ja kuivuttuaankin multa imee hyvin vettä ja kostuu tasaisesti.

Turpeeton Puutarhamulta on valmistettu 100-prosenttisesti raaka-aineista, jotka ovat joko kierrätettyjä tai uusiutuvia eikä sen valmistuksessa ole käytetty turvetta. Multa valmistetaan kompostoimalla, minkä ansiosta se sisältää runsaasti pitkävaikutteisia ravinteita sekä kasville hyödyllisiä mikrobeja. Kompostoinnin aikana multaan on muodostunut paljon pitkälle maatunutta humusta, joka parantaa etenkin hiekka- ja savimaiden rakennetta. Turpeeton Puutarhamulta aktivoi maan pieneliöstöä ja elävöittää maata. Se soveltuu myös luomukasvatukseen.

Biolan Turpeeton Puutarhamulta valmistetaan Suomessa, lähellä tuotetuista raaka-aineista, ja sillä on Avainlippu-tunnus. Mullan pakkauksessa on käytetty kierrätysmuovia ja pakkaus on käytön jälkeen 100-prosenttisesti kierrätettävä.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy