Lapland Hotelsin kokki Otto Hietamies kilpailee finaalissa ravintola-alan arvostetussa PRO-gaalassa

Otto Hietamies. Kuva: Piritta Houni

Lapland Hotelsin Kultá Kitchen & Bar -ravintolan maailmallakin menestynyt kokki Otto Hietamies on valittu ravintola-alan merkittävimmän tapahtuman, PRO-gaalan, finaaliin. Hietamies kilpailee parhaan ravintolakokin tittelistä. Lapland Hotels on menestynyt kilpailussa aiempinakin vuosina hyvin.  

Otto Hietamies on vuonna 2022 voittanut kultaa nuorten kokkien SM-kisoista ja vuonna 2023 hopeaa nuorten kokkien MM-kisoista. Nyt hän tavoittelee voittoa Paras kokki -sarjassa arvostetussa, ravintola-alan Oscar-gaalaksikin kutsutussa PRO-gaalassa.

PRO-palkinnot jaetaan keittiö- ja ravintola-alan ammattilaisten parhaimmistolle Helsingissä tammikuussa. Aromi-lehti on järjestänyt gaalan jo vuodesta 2003. Ehdokkaat PRO-palkintojen saajaksi on valittu äänestyksellä: ehdokkaita ovat voineet esittää esimerkiksi kollegat ja esimiehet. Lopullisen voittajan valitsee horeca-alan ammattilaisista koostuva tuomaristo. Myös media valitsee oman voittajansa.

– On todella hyvä fiilis ja otettu olo, että olen mukana finaalissa. Tämä on sellainen once in a lifetime -kokemus, josta varmasti saa vielä lisää varmuutta omaan työhön. Nyt on päällä sellainen hyvä jännitys, Hietamies kuvailee tunnelmiaan.

Menestys kilpailussa on osoitus ammattitaidosta

Lapland Hotels on usein pärjännyt menestyksekkäästi PRO-gaalassa. Esimerkiksi finaalissa kilpaili vuonna 2022 Kultá Kitchen & Barin ravintolapäällikkö Riikka Tenhunen ja vuonna 2021 saman ravintolan kokki Sanna Rahkonen. Myös Lapland Hotelsin tunnettu keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas valittiin vuoden 2013 keittiömestariksi sekä lehdistön suosikiksi. Hän toimi myös usean vuoden ajan kilpailun tuomarina. Mäntykankaan mukaan jo finaaliin pääsy osoittaa, miten ammattitaitoisia osaajia Lapland Hotelsilla on.

– Tällaiseen menestykseen tarvitaan kunnianhimoa ja ammattiosaamista. Meidän ravintoloidemme henkilökunta saa jatkuvasti haastaa itseään, esimerkiksi yllätysmenujen parissa. Meillä on myös osaamista harvinaisempien raaka-aineiden parista, Mäntykangas kuvailee.

– Ottohan on työssään todella määrätietoinen ja sosiaalinen: hän kertoo ravintolasalin puolella annoksista asiakkaille ja sitä kautta kasvattaa varmuuttaan. Hän on kuin nuori poron vasa, jolla on menohaluja ja kunnianhimoa kokeilla erilaisia asioita. Sen avulla hän on saanutkin menestystä jo nuorena, hän lisää.

Viiden vuoden ajan Lapland Hotelsin Bulaverdilla työskennellyt Hietamies kertoo saaneensa työpaikaltaan paljon tukea ja varmuutta kokeilla uusia asioita. Yllätysmenujen kokoaminen hänen suosikkityötään.

– Yritän koko ajan kehittyä eteenpäin ja antaa parhaani. Mielestäni halu ja kova palo johonkin asiaan vievät pitkälle ja sillä voi saavuttaa mitä tahansa. Tällä hetkellä nautin arkiduunistani ja teen myös pieniä projekteja kuten omia keikkoja. Yksi unelmani olisi vielä joskus kokeilla TV-työtä ja miltä sellainen tuntuisi, Hietamies sanoo.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy