Ravintola Rikalan Krouville Chaîne des Rôtisseurs kilpi

Rikalan Krouvi

Salon Halikossa sijaitsevalle Rikalan Krouville luovutetaan laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.

Ravintolalle myönnettävä Rôtisseurs-kilpi on järjestön korkein tunnustus, se on merkki ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta. Rôtisseurs-kilpi on kansainvälisesti tunnettu kokonaisvaltaisen laadun tunnus. Kilpi on lupaus elämyksestä ja ruokanautinnosta. Järjestö osallistuu kilven tunnettuuden jatkuvaan parantamiseen.

Kilpikriteerien mukaan ruoan tulee olla hyvän makuista ja rakenteellisesti sekä ulkonäöllisesti onnistunutta sekä puhdasta, hygieenisesti valmistettua ja turvallista. Valikoiman tulee olla monipuolinen niin raaka-aineiden kuin valmistusmenetelmien suhteen. Kilpiyrityksen tulee täyttää kriteerit sesongista riippumatta. Rôtisseurs-kilven tulee Rikalan Krouville luovuttamaan 4.6.2024  Membre Conseil d’Honneur, Chancelier Juha Ojamo ja Bailli de Turku, Offiicier Commandeur Riitta Hirvonen.

Rikalan Krouvi on nyt Turun voutikunnan 14. Rôtisseurs-kilpiravintola ja Salon toinen. Rikalan Krouvi Uniikki avotuliravintola Rikalan Krouvi sijaitsee kauniissa perinnemaisemassa muinaisella Rikalanmäellä Salon Halikossa (Rikalantie 74) ja tekee persoonallisuudellaan lähtemättömän vaikutuksen. Krouvi toimii 1800-luvun puolivälissä rakennetussa tiilirakennuksessa, joka on ollut aikoinaan Wiurilan kartanon entinen kärrytalli. Rikalan Krouvi huokuu keskiaikaista tunnelmaa. Tiiliskivilattia, jykevät valkoiset seinät ja tilaa hallitseva avotulitakka luovat ravintola Rikalan Krouviin ainutlaatuisen tunnelman. Kesäkuukausina ravintolan kruunaa iso ja viihtyisä ulkoterassi. Seinillä kukoistavat villiviinit tuovat puolestaan tunnelmaa Italian viinitiloilta.

Rikalan Krouvin keittiötä johtaa Maître Rôtisseur Tamás Kovács-Balogh, jolla on vahva ammattitaito sekä aito innostus ja rakkaus ruuanlaittoon. Kulloisenkin sesongin parhaat kotimaiset raaka-aineet takaavat unohtumattoman makuelämyksen. Lähituottajat ovat lähellä ravintolan sydäntä ja siksi ravintola panostaa lähituottajien raaka-aineiden käyttöön.

Tamás Kovács-Balogh kertoo: “Panostamme kokonaisvaltaiseen ravintolaelämykseen. Tämä koostuu makujen ilotulituksesta, tunnelmasta sekä rennosta ja ennenkaikkea iloisesta palvelusta. Jokainen asiakas halutaan kohdata yksilönä ja tehdä hänen käynnistään ikimuistoinen.”

Rikalan Krouvin omistaa Chef de Table Eija Halkilahti, Mikko Halkilahti sekä Maître Rôtisseur Tamás Kovács-Balogh. Krouvin toiminta aloitettiin koronavuonna 1.5.2020.
Työntekijöitä on sesonkiaikaan kesällä noin 20 ja talviaikana noin 7-8. Viikonloppuisin käytetään myös extra-henkilökuntaa.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy