VAKE tarjoaa maksutonta liikuntaa erityislasten äideille

Koivukylän avoimessa kohtaamispaikassa järjestetään kevään 2024 aikana Lempeästi liikkeelle -ryhmä erityislasten äideille. Ryhmässä tehdään liikunta- ja rentoutumisharjoituksia luovalla otteella.

Lempeästi liikkeelle -ryhmän tavoitteena on lisätä omaishoitajina toimivien erityislasten äitien hyvinvointia liikunnan ja luovan tekemisen keinoin. Ryhmä on osa laajempaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen omaishoitajien palvelujen kokonaisuutta, johon kuuluu myös vertaistukitapaamisia ja osallisuustoimintaa.

Lempeästi liikkeelle –ryhmää ohjaavat työnohjaajat, joista toinen on yhteisötaiteilija ja toinen pedagogi. Ryhmään osallistuminen on tehty asiakkaille mahdollisimman helpoksi, ryhmään voi osallistua, vaikka suomen kielen taito ei vielä olisi täydellinen ja ryhmään osallistumisen ajaksi osallistujien lapsille järjestetään hoito.

Lempeästi liikkeelle -ryhmä on uudenlainen kokeilu VAKEssa. Omaishoitajien hyvinvointiin panostaminen näkyy sekä omaishoitajien että omaishoidettavien arjessa ja vähentää myös raskaampien ja kalliimpien palvelujen tarvetta.

 

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy