Finnair valitsi Rusanen Groupin Keravan uuden suurpesulan palvelemaan matkustajiaan

Jori Rusanen

Elokuussa 2023 avatun suurpesulan toimintavarmuus, kapasiteetti, ihanteellinen sijainti lentokentän läheisyydessä sekä kustannustehokkuus saivat Finnairin valitsemaan Rusanen Groupin uudeksi pesulakumppaniksi. Viikoittain noin 200 rullakollista puhtaita matkustaja- ja tarjoilutekstiilejä lähtee Keravalta kohti Finnairia.

Rusanen Groupin Suomen uusin suurpesula Keravalla puhdistaa asiakkaiden tekstiilejä kotimaisesti, taloudellisesti ja kestävästi. Pesulalla riittää kapasiteettia 9 miljoonaan pyykkikiloon vuodessa. Pesulinjat pyörittävät yhteensä 2000 kiloa pyykkiä tunnissa. Yhdessä päivässä koneet ehtivät pestä 32 000 kiloa lakanoita, pyyhkeitä ja kylpytakkeja. Nyt Rusasen pesukoneisiin pääsevät myös Finnairin matkustaja- ja tarjoilutekstiilit, joita pestään kymmeniä tuhansia kappaleita viikossa.

Finnairin ja Rusanen Groupin yhteistyö alkoi tänä vuonna syys-lokakuun vaihteessa. Nyt on päästy vauhtiin ja yhteistyö rullaa 200 rullakon viikkovauhdilla.

– Vuoden 2022 aikana kilpailutimme kaikki ulkopuoliset palvelut, mukaan lukien pesulapalvelut. Tärkein kriteeri valinnoille kaikissa toiminnoissamme on aina matkustajien palveleminen ja heidän matka-aikansa viihtyvyyden varmistaminen. Rusanen Groupin pesulan valintaan Finnair päätyi toimintavarmuuden, kapasiteetin ja kustannustehokkuuden ansiosta. Lisäksi valintaan vaikuttava tekijä oli se, että Rusasen Keravan yksikön sijainti on logistisesti meille ihanteellinen, Finnair Oyj:n logistiikkapäällikkö Merja Kiiveri kertoo.

– Finnairin vaatimukset yhteistyökumppaneille ja meidän toimintamme periaatteet kulkevat täysin samoilla linjoilla. Asiakastyytyväisyys kokonaisuudessaan ohjaa tekemistämme, kun pesemme viikkotasolla Finnairille kymmeniä tuhansia matkahuopia, tyynyliinoja, serviettejä ja pöytäliinoja. Sanotaan, että puhtaus on puoli ruokaa. Puhtaus on iso osa myös matkustajan lentomatkan kokemusta ja elämystä, Rusanen Groupin toimitusjohtaja Jori Rusanen toteaa.

Rusanen Group on pesulatoimintaan ja tekstiilivuokraukseen keskittynyt yhtiö, joka rakentaa valtakunnallista pesulaketjua. Yli 3000 neliön uusi suurpesula Keravalla valmistui elokuussa 2023. Pesulan vuosikapasiteetti on 9 miljoonaa kiloa ja tekstiilien läpivirtaus 2000 kiloa tunnissa.

Rusasen Keravan pesulassa ympäristötekijät ovat kiinteä osa toimintaa. Vettä kierrätetään ja energiankulutusta vähennetään lämmöntalteenottojärjestelmillä, jotka keräävät lämpöä esimerkiksi jätevedestä ja kuivureista. Pesuaineille on automaattinen annostelujärjestelmä, joka mittaa ympäristömerkityt kemikaalit gramman tarkkuudella. Järjestelmä annostelee pesuainetta riittävän määrän kullekin pesuohjelmalle sekä tekstiilien likaisuusasteelle.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy