Jussi Vatanen ja Jukka Oksaharju mukana uudessa Lapin huvilavuokrauspalvelussa

Kuva: Hilla Villas

Lapin ystäville on avautunut uusi huviloiden vuokrauspalvelu Hilla Villas, joka tuo tarjolle korkealuokkaiset majoituskohteet ja monipuoliset elämyspalvelut alueen kaikista pääkohteista. Palvelun perustajiin kuuluvat muun muassa näyttelijä Jussi Vatanen, osakestrategi Jukka Oksaharju sekä kiinteistönvälittäjä Bo LKV. Hilla Villas on lisäksi solminut strategisen yhteistyökumppanuuden Alma Median kanssa.

Lapin matkailu on vahvassa kasvussa, ja alkaneesta kaudesta odotetaan jopa ennätyksellistä. Lentoyhteydet Lappiin ovat parantuneet vuosi vuodelta.

”Lappi on maailman maagisimpia matkakohteita, ja sieltä löytyy toinen toistaan kiehtovampia, ainutlaatuisia huviloita. Nyt nopeasti kasvava osa näistä on liittynyt palveluumme, ja pystymme vastaamaan vaativimpienkin asiakkaiden tarpeisiin. Palvelustamme löytyvät myös laadukkaat elämyspalvelut kussakin tunturikohteessa. Pyrimme majoituksen ja aktiviteettien yhdistelmällä tekemään loman suunnittelusta helppoa ja takaamaan matkailijoille unohtumattomia elämyksiä”, kertoo myös sijoituskirjailijana tunnettu Jukka Oksaharju.

Palvelu syntyi omista tarpeista

”Suomalaiset tuntevat Lappia jo varsin hyvin, mutta haluamme sen osuvan useamman kansainvälisen matkailijan tutkaan. Kun taianomaiseen Lappiin ja sen luontoon kerran löytää, se valloittaa helposti sydämen. Itse olen etenkin työni myötä päässyt tutustumaan alueeseen, ja sinne on päästävä säännöllisesti,” sanoo tiimiin kuuluva Jussi Vatanen.

Suomesta on tähän saakka puuttunut palvelu, joka keskittyy Lapin laadukkaimpien kohteiden ja elämysten tarjoamiseen kattavasti Lapin pääkohteissa. Ajatus palvelun perustamisesta syntyi avainhenkilöiden omista havainnoista. Moni heistä on itsekin huvilan omistaja ja vuokraaja. Vuokraajan näkökulmasta välityspalkkiot tuntuivat kovilta, ja matkailijan näkökulmasta tarjonta kirjavalta ja vaikeasti hahmotettavalta. Lisäksi elämyspalvelut oli tyypillisesti kaivettava esiin erikseen. Näihin haasteisiin Hilla Villas lähti hakemaan muutosta.

Kesällä omistajakuntaan ja strategiseksi kumppaniksi liittyi kiinteistönvälittäjä Bo LKV.

”Olemme viime vuosina nähneet aitiopaikalta Lapin lomakohteiden imun laajennettuamme omaa asuntokauppaamme muun muassa Leville ja Ylläkselle. Laadukkaiden loma-asuntojen kauppaan kuuluu tyypillisesti ostajien kiinnostus hakea tuottoja omien loma-asuntojen lyhytaikaisesta vuokraamisesta. Oli siis erittäin luontevaa lähteä sijoittana ja kumppanina mukaan Hilla Villasiin, jonka kohderyhmä ja filosofia sopivat hyvin yhteen oman ajattelumme kanssa”, kertoo Bo:n toimitusjohtaja Tuomo Räsänen.

Yhteistyö Alma Median kanssa kattaa laajasti medianäkyvyyttä Alma Median eri kanavissa.

”Hilla Villas tarjoaa mielenkiintoisen konseptin Lapin huvilakohteiden vuokraustoiminnalle ja uskomme, että siitä voi kehittyä premium-kategorian johtava loma-asuntojen vuokrausalusta”, arvioi Alma Consumer Vertailupalveluiden johtaja Maarit Tarkiainen.

Hilla Villasin perustajia yhdistää intohimo Lappiin ja vankka usko alueen vetovoimaan. Tiimiin kuuluvat lisäksi lisäksi muun muassa PolarHouse Oy:n toimitusjohtaja Sameli Lähdesmäki, IT-alan sarjayrittäjä Olli Yliaho, Bo LKV:n Lapista vastaava kiinteistönvälittäjä Tanja Sotka sekä viestintäalan konkari Esa Laurila. Omistajista moni asuu Lapissa ja työskentelee matkailun parissa.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy