Kari Luoto Kaupan liiton toimitusjohtajaksi

Kaupan liiton hallitus on nimittänyt liiton toimitusjohtajaksi Kari Luodon 2.4.2024 alkaen. Luoto toimii tällä hetkellä Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtajana.

Kari Luoto (eMBA, s. 1968) on työskennellyt Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtajana vuodesta 2012 lähtien. Päivittäistavarakauppa ry on Kaupan liiton jäsenliitto, ja liittojen yhteistyö on ollut pitkään tiivistä ja monipuolista. Aiemmin Luoto on toiminut muun muassa Suomen Lähikauppa Oy:n markkinointijohtajana ja asiakkuusjohtajana sekä Tradeka Oy:n markkinointijohtajana.

”Kauppa on elinkeinoelämän suurin toimiala bruttokansantuotteella mitattuna ja se luo hyvinvointia, menestystä ja työtä kaikkialla Suomessa. Kari Luodolla on vahva ja monipuolinen osaaminen ja kokemus sekä kaupan liiketoiminnan että alan edunvalvonnan johtotehtävistä. Hänellä on vahvat näytöt johtamisesta ja tulosten aikaansaamisesta ja hänen nimityksensä antaa erinomaiset mahdollisuudet kehittää kaupan alan toimintaedellytyksiä ja yhteiskunnallista merkitystä sekä vastuullista ja joustavaa työelämää”, Kesko Oyj:n pääjohtaja ja Kaupan liiton hallituksen puheenjohtaja Jorma Rauhala toteaa.

”Olen erittäin innostunut uudesta tehtävästä ja otan sen vastaan suurella mielenkiinnolla. Olen valmis tuomaan oman panokseni ja kokemukseni koko kaupan alan menestyksen eteen. Suomessa toimiva kauppa on haastavassa tilanteessa osana kovaa kansainvälistä kilpailua ja epävarmaa taloudellista toimintaympäristöä, joka heijastuu kuluttajien ja yritysten toimintaan. Kaupan alalla on keskeinen rooli suomalaisessa yhteiskunnassa ja kaupan näkemyksiä tulee kuulla ja huomioida laajasti”, Kari Luoto sanoo.

Kaupan liiton nykyinen toimitusjohtaja Mari Kiviniemi jatkaa liitossa 1.4.2024 saakka.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy