Kemppi Group Oy palkitaan Vuoden Strategiateko 2023 -tunnustuksella

Perheyhtiö Kemppi Group Oy saa Vuoden Strategiateko-tunnustuksen Kempowerin onnistuneesta spin-off:sta. Palkinnon mahdollisti Kemppi Oy:n vahva teknologiaosaaminen ja sen sisäinen innovatiivinen kehitystyö osaamisen ja hitsausratkaisujen laajentamisessa lataustoimintaan. Ketterä ja oikea-aikainen tarttuminen kansainväliseen ajoneuvojen sähköistymistrendiin on osoittautunut onnistuneeksi strategiseksi päätökseksi.

Suomen strategisen johtamisen seuran SSJS ry:n vuosittain jaettava arvostettu tunnustus Vuoden Strategiateko on näkyvä, strategiaa elävöittävä teko, joka on osaltaan vaikuttanut positiivisesti Suomen, yksittäisen yrityksen, toimialan tai yhteisön kehitykseen.

Kempower suunnittelee ja valmistaa luotettavia ja käyttäjäystävällisiä DC-pikalatausratkaisuja sähköajoneuvoille. Kempower keskittyy kaikkiin sähköisen liikkumisen alueisiin sähköautoista rekkoihin ja busseihin, sekä työkoneisiin ja merenkulkuun. Tuotekehitys ja tuotanto sijaitsevat Suomessa ja suurin osa materiaaleista ja komponenteista hankitaan paikallisesti.

Yhtiö on laajentunut orgaanisesti, mm. rakentamalla Yhdysvaltoihin uuden tuotantolaitoksen. Kempowerin vuosi 2022 oli erinomainen. Liikevaihto kasvoi lähes 300 prosenttia vuonna 2022 ja oli yli 100 miljoonaa euroa. Kempower on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland – markkinapaikalla.

”SSJS palkitsee Kemppi Groupin erityisesti siksi, että Kempowerin strategian toteuttamisessa on onnistuttu ja valittu strategia on ollut tuloksekas. Strategia on onnistuneesti hyödyntänyt Kempin perinteistä ydinosaamista tehovirtalähteistä. Strategian avulla on lisäksi haettu rohkeasti kansainvälistä kasvua, mikä on hyvä esimerkki muillekin suomalaisyrityksille”, sanoo SSJS:n puheenjohtaja Jouni Flyktman.

Suomen strategisen johtamisen seura SSJS ry on Suomen johtava strategia-ammattilaisten verkosto. Seuran tehtävänä on johtaa rohkeaa strategiakeskustelua, joka auttaa organisaatiota tekemään strategisesta johtamisesta kilpailuedun. Seura tuo strategisella ajattelulla vaikuttavuutta ja vastuullisuutta yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseen ja samalla edistää Suomen menestymistä sekä jäsenistömme kehittymistä sekä työn merkityksellisyyttä.

Suunnittelu ja toteutus: DevNet Oy